Bağımsız Türkiye Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş vefatının birinci yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Geçen yıl 14 Nisan’da koronavirüse yenik düşen Haydar Baş, vefatının birinci yıl dönümünde Trabzon Akçaabat’taki Şehitlik Tepesi'nde bulunan kabri başında sevenleri tarafından anıldı. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da partisinin kurmay kadrosu ile gelerek Haydar Baş'ın kabrini ziyaret etti.

“14 NİSAN'I İÇİNDE BULUNDURAN HAFTAYI PROF. DR. HAYDAR BAŞ'I ANMA HAFTASI İLAN ETTİK"

Ziyaret sonrası açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Zaman çabuk geçiyor, babamızı kaybedişimizin üzerinden bir yıl geçti. O'nun manevi huzuruna Başkanlık Divanı ve teşkilat mensubu arkadaşlar olarak ziyaret gerçekleştirdik. Her yıl 14 Nisan'ı içinde bulunduran haftayı Prof. Dr. Haydar Baş'ı anma haftası ilan ettik. Her yıl bu hafta içinde bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz” dedi.

"ZİFİRİ KARANLIKTAN HAYDAR HOCA'NIN FİKİRLERİYLE ÇIKABİLİRİZ"

"Türk milletine mesajınız nedir" sorusuna da cevap veren BTP lideri Hüseyin Baş şu açıklamayı yaptı:

“Babam son zamanlarında sıkça, 'zifiri karanlığa girdik' derdi ve bunu biz artık yaşıyoruz. Zifiri karanlığa girmiş bir ülkedeyiz. Ekonomik, sosyolojik... Aklınıza hangi alan geliyorsa toplum gerçekten her anamda kötü bir noktada. Haydar Hoca 50 yılını bu topluma bir şeyler öğretebilmek için geçirmiş bir insan. Dolayısıyla toplumumuzun da artık bu gerçekleri görüp bizim etrafımızda, O'nun fikirleri etrafında buluşması gerekiyor. Bunun vakti geldi geçiyor. O yüzden artık daha fazla vakit kaybetmeden O'nun fikirlerinde buluşup Türk milletini hak ettiği yerlere taşımamız lazım. Biz de bu ideal ile yola çıktık. Biz Haydar Hoca'ya inanmış insanlar olarak O'nunla birlikte yürüdük. Artık istiyoruz ki Haydar Hoca'nın inandığı insanlar olarak bu yolculuğa devam edelim.”