HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, AKP ve MHP’lilerin de Türkiye’de adalet olmadığına inandığını belirterek, “Yanlış ekonomi politikaları yüzünden pahalılanan soğan terörist ilan edilebilir, biber ve domates pahalı olduğu için suçlanabilir” dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla ‘Herkes için adalet’ kampanyasının detaylarını açıkladı. Türkiye’nin birçok yerinde adalet temalı etkinlikler düzenleyeceklerin anlatan Günay, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın Ankara Adliyesi önünde ‘çıplak arama, uygulanmayan AİHM kararı ve Kobani iddianamesini’ protesto edeceklerini ve oturma eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Günay ‘iş ve aş buluşmaları’ kapsamında Van’da Buldan’ın emekçiler ve esnaf ile buluşacağını, Sancar’ın da Diyarbakır’da anadil konusunda yürüyüşe katılacağını söyledi. Günay, inanç kurumları ve büyük elçilikleri de ziyaret edeceklerini ekledi.  

‘SOĞAN TERÖRİST İLAN EDİLEBİLİR’

Günay, herkesin teröristlikle suçlandığını vurgulayarak, “İktidara biat etmeyenlerin terörist olarak damgalandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu iktidara göre Türkiye’deki bütün muhalifler ya terörist ya da ülkenin düşmanı… Yanlış ekonomi politikaları yüzünden pahalılanan soğan terörist ilan edilebilir, biber ve domates pahalı olduğu için suçlanabilir” diye konuştu.

Günay’ın açıklamasından satır başları şöyle:

AKP VE MHP OYVERENLER DAHİ ADALETİN KALMADIĞINA İNANIYOR: Saray ve saray çevresinde kümelenmiş iktidar elitleri dışında Türkiye’de tüm toplumsal kesimler adalet arıyor. AKP ve MHP’ye oy veren seçmenler dahil Türkiye’de adaletin kalmadığına inanıyorlar. Sarayın çevresinde kümelenen bile kendileri dışında kimseye adalet uygulanmadığının farkındalar. 

TOPLUMSAL UZLAŞININ ŞARTI ADALET: Adalet yoksa demokrasi ve demokratik uzlaşı yoktur. Siyaset yapamazsınız, geleceğe söz bırakamaz, geçmişin yükünden kurtulamazsınız. Bugün en acilinden derin bir toplumsal uzlaşıya ihtiyaç vardır. Uzlaşının birinci şartı adalettir.

ŞUBAT AYINDAKİ ETKİNLİKLER: Kampanyamızda bir süredir başlayan iş ve aş buluşmalarını ileriye taşıyarak, yoksulluk ve işsizlik temalı yürüyüşler başlatacağız. Kadın düşmanı politikalara karşı kadınlarla buluşarak eylem ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Kürtçeye yoğun saldırı olduğu bir dönemde ana dil temalı eylem ve etkinlikler gerçekleştireceğiz.

YARGILAMAK İSTEYENLERİ YARGILAYACAĞIZ: Cezaevlerinde süreleri dolmalarına rağmen bırakılmayan tutsakların adalet taleplerini dillendirmek için farklı şehirlerde adalet diye haykırmaya devam edeceğiz… Siyasette tıkanıklığı aşmak için kendimiz dışındaki partiler, inanç gruplarıyla, bir araya geleceğiz. Ekoloji buluşmaları düzenleyeceğiz. Aylardır kepenk kapattığı için iflas ettirilen restoran ve kafe emekçilerinin haklarını aramak için buluşmalar yapacağız. AİHM iddianamesiyle ülkenin yargı sisteminin nasıl mahkum edildiğini, Kobani iddianamesiyle bizi yargılamak isteyenleri yargılayacağız.