Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, İzmir Adliyesi önünde 104 emekli amiralin Montrö bildirisine ilişkin “Ergenekon, Balyoz operasyonları neyse bu operasyonlar da haksızdır, hukuksuzdur, adaletsizdir” dedi.

İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, "Amirallerin iki sayfalık bildirisinden darbe sonucu çıkartmaya çalışan hükümet aslında bu devleti yönetemediğini de göstermektedir. Montrö Sözleşmesi aynı zamanda bu ülkenin denizlerdeki, Boğazlar’daki egemenliğinin tescil edildiği bir sözleşmedir, uluslararası anlaşmadır. Lozan Antlaşması da bu ülkenin 4 yıl Batılı Emperyalistlere karşı vermiş olduğu şanlı Ulusal Kurtuluş Savaşımız’ın tapusudur. Dolayısıyla bunların üzerinde kimsenin kötü emeller beslemesine izin vermeyeceğiz" dedi.

AKP'nin ABD ile birlikte bir operasyonun düğmesine bastığını iddia eden Çolak, "Tıpkı Ergenekon, Balyoz operasyonları neyse bu operasyonlar da haksızdır, hukuksuzdur, adaletsizdir. Protesto ediyoruz" diye konuştu.

ŞEHİR HASTANELERİ İHALELERİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

HKP avukatları ayrıca, Antalya, Şanlıurfa ve Ordu şehir hastanesi projelerinde, ihalelerin yasalara aykırı bir şekilde, "özel olarak davet edilen AKP yandaşı şirketlere verildiği" iddiasıyla, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da bulunduğu yöneticiler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.