İstanbul Eyüpsultan'da nesli tükenmekte olan ve alım satımı yasaklanmış hayvan kaçakçığına yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında piton ve boa yılanı, tarantula, çöl savana, monitör kertenkelesi, Çin iguanası ve denek olarak kullanıldığı tahmin edilen ölü hayvanların da aralarında bulunduğu toplam 108 sürüngen hayvan ele geçirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, 25 Şubat'ta Eyüpsultan Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan bir adreste nesli tükenmekte olan ve alım satımı yasaklanmış hayvanların bulunduğu yönünde ihbar üzerine harekete geçti.

Ekipler, söz konusu adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 36 farklı boylarda piton ve boa yılanı, 4 tarantula, 1 çöl savana, 1 monitör kertenkelesi, 1 Çin iguanası, 40 tane 1 ile 3 metre boylarında denek olarak kullanılan ölmüş piton ve boa yılanı, 20 denek olarak kullanılan ölü kertenkele olmak üzere toplam 108 sürüngen hayvan ele geçirildi. 

Operasyon kapsamında yakalanan 1 şüpheli hakkında, “CITES (Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme) Sözleşmesine Muhalefet” suçlarından tahkikat başlatıldı. Muhafaza altına alınan hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.