CEVAHİR TOPALOĞLU

İYİ Parti heyeti Rize’de selden zarar gören vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileklerini ileten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, “Maddi hasarlar telafi edilebilir, ama can acılarını paylaşıyoruz. Ben de Karadenizliyim Giresunlu’yum. Buna benzer acıları sık sık yaşıyoruz. Böyle kayıpları bu bölgenin kaderi olmamalı” dedi.

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel başkanlığındaki heyette yer alan Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık ve parti yöneticileri, selden en çok etkilenen Rize il merkezi başta olmak üzere, Güneysu, Çayeli ilçeleri ve Muradiye Beldesindeki vatandaşları ziyaret ettiler.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ziyarette şöyle konuştu:

“Evet bugün Rize’deyiz yaşanan sel felaketinden sonra gelen merkezimizce ben Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Genel Başkan Yardımcımız Ünzile Hanımla beraber bölgeye geldik. Bölgede incelemelerde varsa tabi il başkanımız ilçe başkanlarımızla beraber afet bölgesini yerinde görelim dedik. Tabii öncelikle bu afette bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların yakınlarına sabırlar niyaz ediyoruz. Vatandaşlarımızın ailelerini ziyaret ettik. Onlara bu dileklerimizi ilettik. Şu anda arama faaliyetleri devam eden kayıp olan vatandaşımızın ailesi ziyaret ettik. İnşallah o da sağ salimen bulunur diye düşünüyoruz. Bugün buradan merkeze bağlı Muradiye beldesinde evet yandaşları ziyaret ettik. Ayrıca Çayeli Büyükköy ziyaretimiz vardı ve Güneysu ziyaretimiz oldu. Burada afetin boyutlarını gördük. Devletimiz buradaki afetten kalan tahribatın giderilmesi noktasında çalışanlarımız var. Devletin birimleri var. Bu arkadaşlarımıza da başarılar diliyoruz, kolaylıklar diliyoruz. Allah onların da yardımcısı olsun. Bir an önce bu yaraların sarılması noktasında bugün acı bir gün de acılı gündeyiz. Biz muhalefet olarak hep beraber buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında neler yapılması gerekiyorsa hep beraber yapmamız lazım. Buradaki arkadaşlarımızı, burada hayatlarını kaybeden ailelere tekrar başsağlığı diliyorum. İnşallah Cenabı Hak böyle acılar daha göstermez.”

Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel de şunları söyledi:

“Genel merkezin görevlendirmesiyle Sayın Vekilim ve birlikte geldik. Değerli başkanım ve ilçe başkanlarımız da Sel bölgesini ziyaret etti. Genel Başkanımız yerinde tespit yapın, halkımızın durumu nedir nicedir? Hem taziye hem geçmiş olsun dileklerini ilettik. Hem raporlarımızı hazırlayacağız. Dönüşte gerçekten çok büyük boyutta kayıplar var ama asıl olan can kayıpları ailelere. Ben başsağlığı dilerken ölenlere de rahmet diliyorum. Kayıp gencimiz inşallah en kısa sürede bulunur. Gerçekten çok zor bir durum. Maddi hasarlar telafi edilebilir ama can acılarını paylaşıyoruz. Ben de Karadenizliyim Giresunluyum. Buna benzer acıları sık sık yaşıyoruz. Böyle kayıpları bu bölgenin kaderi olmamalı. Aslında, tedbirler baştan alınmalı ama yapacak bir şey yok. Bölgenin yapısı ortada. Allah devlete millete zeval vermesin. Elbirliği ile hep birlikte buna çözüm bulmaya çalışalım Meclise sayın vekiller zaten bu konuda çalışma yapıyorlar. Ben bölge halkına geçmiş olsun diyor. Ölenlere rahmet diliyorum.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs

* Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel