CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları’nın 30 bininci üyesi Hamide Kesici ile bir araya geldi. Yıllarca AKP üyeliği yaptığını belirten Kesici, bir esnaf olarak pandemi döneminde yaşadığı mağduriyeti anlattı. Kesici, “Ekranlarda dinlediğimiz konuşmalar meğerse masalmış. Bu samimiyetsizlik sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıklamalarını dikkatle dinlemeye başladım” dedi.  

CHP Kadın Kolları, ülke genelindeki örgütlenme faaliyetlerine devam ediyor. Kadın Kolları’nın 30 bininci üyesi, Kahramanmaraşlı Hamide Kesici oldu. Kesici, CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Görüşmede Kılıçdaroğlu’na, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Altınbaş Yılmaz ve Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı Naile İşlek eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Hamide Kesici’ye “Özgür ve Adil Bir Türkiye İçin Yürüyüş” kitabını imzalayarak hediye etti. Kılıçdaroğlu, Hamide Kesici’nin CHP’ye üye olma öyküsünü dinledi.

“EKRANDA DİNLEDİĞİMİZ KONUŞMALAR YALANMIŞ”

Yıllarca AKP üyeliği yaptığını ve bir esnaf olarak pandemi döneminde yaşadığı mağduriyeti anlatan Kesici, şöyle konuştu:

“AKP hükümeti esnafa destek paketleri açıkladı ama bu destekler incir çekirdeğini bile doldurmadı. Yaşadığımız zorlu süreçle tek başımıza mücadele etmemiz beklendi. Ekranlarda dinlediğimiz konuşmalar meğerse masalmış. Bu samimiyetsizlik sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıklamalarını dikkatle dinlemeye başladım. Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek’e sosyal medyadan ulaştım. Bana hemen geri döndü. Samimiydi. Sağ olsun, hemen destek oldu. İlk kez parti binasına gittim, oradaki insanları da görünce Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmaya karar verdim ve üye oldum.”

“KADINLAR DAHA AKTİF VE GÖRÜNÜR OLMALIDIR”

Kılıçdaroğlu ise Kesici’yi dinledikten sonra, iktidara geldiklerinde esnafla ilgili uygulayacakları politikaları anlattı. Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’ya, “Kadın üye sayısının erkek üye sayısını geçmesi gerekir. Kadınlar siyasette daha aktif ve görünür olmalıdır” dedi. Kahramanmaraş’ta mahalle örgütlenmesini tamamladıklarını aktaran Nazlıaka da “81 ilde mahalle örgütlenmemizi tamamlamak üzereyiz. Çok yakında örgütlenmediğimiz mahalle kalmayacak” diye konuştu.