CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Çin'den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediği" sorusuna, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık" yanıtını veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "Size aracı yok diyen kim onu iyi tanı. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor" diye karşılık verdi.

"ANLAŞMA BENİM ELİMDE VAR!"

Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında Çin'den getirilen aşıların bir kısmının aracı firma tarafından ücretsiz temin edilip edilmediği yolundaki tartışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir soru sordum. Şimdi yine başlayalım. Gazeteci arkadaş soruyor Bakan Koca'ya, 'Sinovac aşısını Türkiye'ye getirilişinde iktidara yakın bazı şirketlerin aracı olduğu iddiasına ne diyorsunuz?' Cevap veriyor Koca, 'Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac'ın kendisi ile yaptık. DMO ile Sinovac arasında herhangi bir aracı yok' diye. Ben de o aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim. Siz aracı yok diyorsunuz, size aracı yok diyen kim onu iyi tanı. O kişi size doğru bilgi vermiyor, sizi aldatıyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Senin bütün bakanların ve adına çalıştığın Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor, seni aldatıyor. Devlet Malzeme Ofisi ile Sinovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var sayın Bakan. Arzu edersen senin bulamadığın anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Rantın olduğu yerde siyasi akbabalar vardır. 1 milyon doz aşıyı bedava alıp, DMO'ya 12 milyon dolara satacaksın, ben sorduğum zaman da çevireceksin. Ne sırrı? Biz aşı ne formülle yapıldı diye sormuyoruz ki? "