MEHTAP BELEN

Geçen yıl korona virüse yakalanarak hastanede tedavi gören Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un, bugünlerde yoğun kongrelere katılması dikkat çekti. Enginyurt, bu yöndeki eleştiriler üzerine “Türkiye’de en yüksek antikor oranı bende, hastalığı geçirdiğim için ne ben ne de Covid-19 aşısını yaptıran Genel Başkanımız Gültekin Uysal vatandaşlara risk oluşturmuyoruz. Sadece toplantılarda konuşma yaparken maskemizi takmıyoruz. Onun dışında maske, mesafe kuralına uyuyoruz. Antikorlu ve aşılı olmadığı halde maske ve mesafe kuralına uymayan bir sürü siyasetçi var, onların yanında biz vatandaş için risk oluşturmuyoruz” dedi.

Siyasetin renkli kişiliği Enginyurt ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, Eskişehir’de lebalep gerçekleşen toplantılarda maske, mesafe kuralına uymadıkları kareler görüntülere yansıyınca eleştiri aldı.  Enginyurt, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Türkiye’de en yüksek antikor oranı bende, hastalığı geçirdiğim için ne ben ne de Covid-19 aşısını yaptıran Genel Başkanımız Gültekin Uysal vatandaşlara risk oluşturmuyoruz” dedi. 

“TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK ANTİKOR ORANI BENDE”

Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı’ndan Mehtap Belen’e açıklamalarda bulunan Cemal Enginyurt şöyle konuştu:

“Türkiye’de 250 ile en yüksek antikor oranı bende. İngiltere’den gelen özel bir aşı da yaptırmıştım. Antikor oranımın yüksekliği nedeniyle aşı da yapmadılar. Genel Başkanımız Uysal da aşısını yaptırdı. Sadece toplantılarda konuşma yaparken maskemizi takmıyoruz. Onun dışında maske, mesafe kuralına uyuyoruz. Antikorlu ve aşılı olmadığı halde maske ve mesafe kuralına uymayan bir sürü siyasetçi var, onların yanında biz vatandaş için risk oluşturmuyoruz.”

VATANDAŞLARI HASTA YATAĞINDAN UYARMIŞTI 

Gecen sene eşi, oğlu ve danışmanları ile birlikte koronavirüse yakalanan Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabı üzerinden, hastane yatağından yaptığı video paylaşımında vatandaşlara şöyle seslenmişti:

"Değerli dostlar; Covid-19 yani koronavirüs belası bütün dünyada yayılıyor. 'Bana bulaşmaz demeyin'. Ben de 'Bana bulaşmaz' diyenlerdendim, ama koronavirüs bana, eşime, oğluma, danışmanıma bulaşarak her yere bulaşabileceğini gösteren lanet bir illettir. Bu yüzden dikkatli olalım. '3 kişiyle konuşuyorsak 1 kişiyle konuşalım, 3 yere gideceksek 1 yere gidelim' diyen Sağlık Bakanı'nın sözüne dikkat edelim. Koronavirüs büyük bir tehlike. Bunu ortadan kaldırmanın yolu hijyen, maske, mesafe. Bu kurallara uyalım. İnşallah bu belayı hep birlikte atlatacağız. Sağlık Bakanı'mız başta olmak üzere doktorlarımıza, hemşehrilerimize, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Koronavirüs mücadelesini yapan sağlıkçılarımızı, sağlığımızı siyasete alet etmeyelim. Mücadele gerçekten en ciddi şekilde veriliyor. Allah sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Herkesi dikkatli, duyarlı olmaya davet ediyorum."