Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde teröristlere yönelik olarak yürütülen, Pençe-2 Kartal Harekâtında çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu dört askerin de yaralandığını açıkladı. 

Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde teröristlere yönelik olarak yürütülen, Pençe-2 Kartal Harekâtında dün çıkan çatışmada P. Komd. Yzb. Burak Coşkun ile Mu. Asb. Kd. Çvş. Harun Turhan’ın şehit olduğu açıklandı. Milli savunma Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir” denildi.

 Milli Savunma Bakanlığının açıklaması ise şöyle:

“Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtında 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.”

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı taziye mesajında şehit askerleri için baş sağlığı yaralı askerler için de acil şifalar dileklerini sundu. Kılıçdaroğlu mesajında  “Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, teröristlere yönelik başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Pençe-Kartal 2 Harekâtı’nda teröre şehit verdiğimiz kahraman askerlerimiz Burak Coşkun ve Harun Turan’a Yüce Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun..." mesajını paylaştı.