ESMA TURAN

Muğla’nın Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınında bir personelin şehit düştüğü bildirildi. Marmaris’teki yangına destek olmak amacıyla Menteşe ilçesinden hareket eden bir itfaiye aracı da trafik kazasına karıştı. Burada da 3’ü itfaiye eri 5 kişi yaralandı.

Marmaris’in İçmeler bölgesinde sabah saatlerinde iki ayrı noktada başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekiplerin canını dişine takarak mücadele ettiği yangında, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli 2 çocuk babası Görkem Hasdemir hayatını kaybetti. Rüzgarın yön değiştirmesiyle 6 kişilik ekibin alevlerin arasında kaldığı 5 kişinin kaçarak kurtulduğu ancak Hasdemir'in buradan çıkamadığı bildirildi. 

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bir kahraman personelinin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekânın" denildi.

YANGINA GİDEN İTFAİYE ARACI, OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTI

Bu arada, Marmaris’teki yangına takviye kuvvet olarak Menteşe ilçesinden hareket eden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı itfaiye aracı, trafik kazasına karıştı. Sirenlerini çalarak yola çıkan itfaiye aracı, 34 SG 7789 plakalı özel araç ile çarpıştı. Kazada metrelerce sürüklenen otomobilde bulunan Ahmet Özgür S. ve Sertan Burak Ö. ile itfaiye erleri Görkem Yener, Soner Girgin, Boran Başak çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza sonrası bölgeye gelen 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları Menteşe Devlet Hastanesine kaldırdılar.