Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tunceli Valiliği, Tunceli’de 13 gündür süren orman yangınlarıyla ilgili birer açıklama yaptı. OGM ve Valilik, Tunceli’deki 3 orman yangınından 2’sinin söndürüldüğünü açıkladı.

OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Tunceli'de çıkan yangınlardan 2’sinin kontrol altına alındığı kaydedildi. Tek noktada devam eden orman yangınına ise 2 helikopter, 1 uçak, 1 arazöz, 3 ilk müdahale aracı, 2 dozer, 2 greyder ve 40 personelle müdahale edildiği belirtildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ’NDEN YENİ AÇIKLAMA

OGM’nin ardından bir açıklama da Tunceli Valiliği’nden geldi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

“1- 26 Ağustos tarihinde çıkan Ovacık-Hozat arası Buzultepe örtü yangını, dün (27 Ağustos) itibarı ile tamamen söndürülmüştür.

2- Yine 26 Ağustos’ta başlayan Hozat Tanzi Deresi üzerinde, batı kısmında münferit alanlarda çıkan yangın tamamen söndürülmüştür.

3- Hozat Tanzi Deresi’nin alt kısımlarında bulunan bağımsız münferit alanın etrafı genel itibariyle iş makinaları marifetiyle tamamen daraltılmış olup, ekiplerimizin müdahalesi devam etmektedir. Sabah erken saatlerden itibaren havadan da müdahale başlayacaktır. Karadan ve havadan müdahale ile birlikte iş makinalarıyla daraltılan alanda söndürme ve soğutma çalışmalarının yarın kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.

Valiliğimiz bilgilendirmeleri haricinde bir kısım çevrelerin algı oluşturmak maksadıyla yaydığı sosyal medya açıklamalarına itibar edilmemesi hususu kamuoyunun dikkatine sunulur.”