Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca köyünde yaşanan heyelanlar nedeniyle evler kayıyor, yurttaşlar tedirgin. Daha önce Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok yetkili kuruma giderek heyelana karşı önlem alınmasını isteyen köylüler, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'e de yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Köylüler, 18 yıl öncesine dayanan sorunun her yıl daha da artarak devam ettiğini söylüyor.

Köy iken Altınordu'nun kırsal mahallerinden birisi haline gelen Topluca’da yaşayanlar 18 yıldır toprak kaymasından dertli. Yurttaşların evlerin altı boşalıyor, toprak kayıyor, sorun o kadar büyük ki köyde 10 metre aşağıya doğru kayan bir ev bile bulunuyor. Sorunu yetkililere anlatmalarına rağmen çözüm üretilmediğini söyleyen köylüler, yollarının 16 köye de ulaşımı sağladığını belirttiler. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce çözüm bulmasını istediklerini vurgulayan köylüler, yetkililerin ilgisizliği için CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel'e dert yandılar. 

Köyün içerisinden geçen yolda yarıklar oluştuğunu ifade eden köylü, "15-16 köyün yolu. Sürekli servisler, kamyonlar gelip geçiyor. Yolun uzantısı Çambaşı, Sivas'a kadar gidebiliyor. Buraya gerekli ilgi gösterilmesi gerekirken bu sorun devamlı bakılmadığı için bu hale geldi. Şu evlerin maddi zararları var. İnsanların maddi zararları var" dedi.

"16 KÖYÜN YOLU"

Heyelan nedeniyle hasar gören yolu kullanan 16 köyü tek tek sayan CHP'li Adıgüzel, "18 yıllık bir sorun bu. 18 yıl, AK Parti'nin iktidar olmasının süresi. AK Parti'nin ömrü kadar bir yer burası. Dünya kadar yerde dünya kadar şey yapılacak, iddialı olunacak, şuradaki küçücük bir yer yapılamayacak. Buraya sadece milletvekilleri değil, her seçimden önce büyükşehir belediye başkan adayları da geldi. Buraya şimdiki Belediye Başkanı (Hilmi Güler) da geldi, burada resim verdi. Ekibini gönderdi, 'burası yapılacak' dendi. Çok bir maliyeti yok. Şuranın 2-3 milyon lira maliyeti var ve 16 köyün yolu" diyerek tepki gösterdi.

"MİLLET AY'A GİDECEK DE ÖNCE BİR EVİNE GİTSİN"

Adıgüzel, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin sokak reklamına 2 milyon TL harcandığını ifade ederek, "Reklama 2 milyon lira veren büyükşehir, şurayı yaptırmıyor. Her yere para var, buraya yok. Büyükşehir, reklam yapmasın, yol, hizmet yaptın. Resim vermesinler, buraya hizmet versinler. Bizim derdimiz budur, her yerde dile getireceğiz. Ay'a gitmekten bahsediyoruz. Millet Ay'a gidecek de önce bir evine gitsin.' Önce evimize gidelim, sonra Ay'a gideriz' diyor buradaki insanlar. Şu camiinin oradan buraya kadar inerken hiç mi görmediniz bu yolu? Bu cami de kayacak" diyerek yaşanabilecek tehlikeye işaret etti.

"BURADAN GEÇTİLER, İNSAN BİRAZ HİCAP DUYAR"

Adıgüzel, 18 yıldır toprak kaymasının yaşandığını ifade ederek şöyle konuştu:

"18 yılda buradan kayarken hiç devlet görevlisi geçmedi mi? Milletvekili geçti, büyükşehir belediye başkanı geçti. İnsan biraz hicap duyar. Ben burada büyükşehir belediye başkanı olsam uyuyamam yani böyle bir şeyle karşı karşıya kaldığım zaman. 2 milyon TL Ordu Büyükşehir Belediyesi için hiçbir şey değil. Buraya Karayolları değil Ordu Büyükşehir Belediyesi bakıyor. Daha önceden bununla ilgili girişim yapılmış, Ordu Valiliği, Vali Balkanlıoğlu zamanında kaynak ayrılmış, fakat Seddar Yavuz bu kaynağı kapatmış. AFAD'tan kaynak ayrılmaya çalışılmış, bu sefer de Altınordu Belediyesi'ne kaynak gitmiş. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin buraya bakması lazım."

"KAZIK DESTEKLİ TAŞ DUVAR"

Yolun, köyün en önemli merkezi olduğunu söyleyen bir başka yurttaş, "Biz gücümüzle yaptırırız ama gücümüz yok" sözleri üzerine CHP'li Adıgüzel ise, "Buraya yapılacak şey kazık destekli bir taş duvar" diyerek yoldaki kaymayı engelleyebilecek çözümü anlattı.

Adıgüzel, köy halkına konunun takipçisi olacaklarını ve ilgili yerlere anlatmaya devam edeceklerini söyledi.