Küskünlerin barıştığı, dostların akrabaların kucaklaştığı, küçüklerin büyüklerin elini öptüğü geleneksel bayram kutlamaları pandemi sürecinde bir kez daha başka bayrama kaldı.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sağlık Bakanlığı vatandaşları 'mesafe' konusunda uyardı. Sosyal medyadan yapılan uyarıda koronavirüse karşı tedbirin elden bırakılmaması istendi, "Sarıl-MA! El öp-ME! Kucaklaş-MA!" mesajı paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesabından, "Bu bayram da kavuşmaları, tokalaşmaları erteliyoruz. Şimdi Sarıl-MA! El öp-ME! Kucaklaş-MA! zamanı. Daha güzel günlere kavuşmak için tedbiri elden bırakmıyoruz. İyi bayramlar" diyerek sosyal mesafe uyarısı yaptığı bir video paylaştı. Bakanlığın paylaştığı videoda bayramlaşmalarda dikkat edilmesi gereken noktalara işaret edilirken şöyle denildi:

"Rastladığımız komşumuzla sosyal mesafeyi koruyarak 1-2 dakikayı geçmeyecek şekilde bayramlaşıyoruz. Bayram yemeklerini hane halkına yetecek kadar hazırlıyoruz. Daha güzel günlere çabucak kavuşmak için tedbiri elden bırakmıyoruz. Bayramda evdeyiz."

Sağlık Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından ayrıca, bayramda aşırı yemek ve tatlı tüketmenin yol açabileceği sağlık problemleri konusunda vatandaşları uyaran paylaşımlar da yapıldı.