İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa’nın Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı vatandaşla sohbet etti. Akşener’i karşısında gören bir esnaf, “Bize sözler veriliyor. Her zaman sözler unutuluyor. Bak şu anda esnaflara yardım dedi, destek dedi. Valla biz şu ana kadar 1 TL bile almadık. Doların yükselmesiyle, düşmesiyle biz bu malzemeyi yine alamıyoruz. Ben bir şey anlamadım. Yani sistem nasıl yürütülüyor? Bizim Ankara’da siyasetçiler, bizim üstteki devlet başkanları, yani daha ne yapabilir? Bu halkı daha ne kadar ezebilir?” diyerek yakındı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa’nın Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Esnaf destek alamamaktan, çiftçiler ise elektrik, sulama, tarımın desteklenmemesinden dert yandı.

“KAZANDIĞIMIN YARISI TÜCCARA GİDİYOR”

Meral Akşener’in, Hilvan’da esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı, tarımla uğraşan bir vatandaş, şunları aktardı:

“Mazotla gübre olarak bize destek veriyor. Bizim merak ettiğimiz nokta, tamam. Ben bugün 8 bin lira mazot desteklemesi almışım. Bir traktör pamuk ekilmeden önce ortalama 8 sürüm yapıyor. Zaten sadece petrolde 70 lira mazot kalıyor. Ne kadar kaldı bizim mazot desteklememiz? Ne kadar kaldı gübre desteklememiz? Dahası… Bak bu çok önemli. Sattığın malın yarısı tüccarlara, bu tüccarlar kim? Üstteki adamla ben ortak oluyorum. Gelen destek 100 bin liraysa 50 bin lira ona veriyorum. 50 bin lira bana kalıyor. Zaten 50 bin lira benim sadece işçilik paramı karşılıyor.”

“SİYASETÇİLER BU HALKI DAHA NE KADAR EZEBİLİR?”

Meral Akşener’in Hilvan’da, ziyaret ettiği telefon aksesuarları satan esnaf, ilçedeki durumu ise şöyle anlattı:

“Başkanım bizim bir maruzatımız var. Size bildirelim. Hilvan çok güzel bir ilçe. Atatürk barajı 3 kilometre uzaklıkta. Bizim tarım arazilerimiz şu an susuz. Sayın başkanım bizim suyumuz 180 kilometrelik alanda dağıtılıyor. Bizim üç kilometrelik ilçemize su yok. Bize sözler veriliyor. Her zaman sözler unutuluyor. Bak şu anda esnaflara yardım dedi, destek dedi. Valla biz şu ana kadar 1 TL bile almadık. Doların yükselmesiyle, düşmesiyle biz bu malzemeyi yine alamıyoruz. Ben bir şey anlamadım. Yani sistem nasıl yürütülüyor? Bizim Ankara’da siyasetçiler, bizim üstteki devlet başkanları, yani daha ne yapabilir? Bu halkı daha ne kadar ezebilir?”

“HEM PATRONLUK HEM GARSONLUK HEM KOMİLİK YAPIYORUM, KURTARMIYOR”

Akşener’in Eyyübiye ilçesindeki ziyareti sırasında da bir esnaf şunları anlattı:

“100 bin liraya çalışan adam şimdi 50 bin lira alıyor. Yok kurtarmıyor. 20 masadan çıkarmışız 10 masa. Bunun elektriği var, suyu var, kirası var. Esnaflar olarak konuştuk aramızda dedik, ‘Kapatalım mı ne yapalım?’ dedik. Çoluk çocuğumuzun rızkını götürelim başka da bir şey istemiyoruz. Pandemiden önce bir tavuk alıyorduk kilosu 10 liraya bugün 16 liraya alıyorum. 10 gün içerisinde yüzde 60 zam gelmiş. Hem patronluk hem garsonluk hem komilik yapıyorum. Kurtarmıyor.”

“BODRUM, ANTALYA DEĞİL BURASI”

Esnaf ziyareti esnasında bir vatandaş, “Apolitik bir insanım bu zamana kadar hiç kimseye oy vermedim. İnsanları görsünler artık. Bodrum, Antalya değil burası. Bu ülke buralardan ibaret değil. 30 yaşındayım iş yok” diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

Sokakta kuruyemiş satan bir vatandaş ise, “6 çocuğum var. Kardeşimle birlikte 11 insan buradan geçiniyor. Üniversite bitiren 3 kızım var evde oturuyorlar” dedi. 

“DÖNERCİNİN SATIŞI DÖRTTE ÜÇ DÜŞTÜ”

Ardından dönerci dükkanına uğrayan Akşener, esnafa, “Pandemi öncesinde bundan (döner) ne kadar satıyordunuz? sorusuna esnaf, “Pandemiden önce 80 kilo satıyorduk şu an 20 kiloya düştü” diyerek cevap verdi. 

Görüntü Dökümü:

1- Hilvan ilçesinde telefon aksesuarı satan esnaf görüntüsü

2- Hilvan ilçesinde tarımla uğraşan vatandaş görüntüsü

3-Eyyübiye ziyaretinden görüntüler