HABER: GAYE ŞEYMA CAN / KAMERA: ADEM KARABAYIR

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala, koronavirüs karşısında gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Çocuklarımızın gönül rahatlığıyla ders göreceği bir döneme girmesini temenni ediyorum" dedi. 

Şişli Belediyesi; tarihçi-sümerolog, bilim insanı Muazzez İlmiye Çığ onuruna “Edebiyatın Harikalar Diyarı Çocuk Kitapları Fuarı” düzenledi.

Gülşah Elikbank’ın sanat yönetmenliğinde, Teşvikiye’deki Nilüfer Hatun Ortaokulu’nda düzenlenen fuar, kapılarını bugün açtı. 17 yayınevinin stant açtığı fuarın ilk günü düzenlenen konferansa Muazzez İlmiye Çığ, zoom bağlantısıyla katıldı.

Fuarın açılışına katılan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ANKA Haber Ajansı’na açıklama yaptı.

Uzun bir aranın ardından 6 Eylül'de açılacak olan okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak çalıştıklarını söyleyen ve öncelikle okulları dezenfekte ettiklerini belirtin Keskin, şöyle konuştu:

"Ümit ediyorum bu dönem biz üzerimize düşeni, Milli Eğitim ve diğer kurumlar da kendi üzerlerine düşeni yaptığında en azından çocuklarımızı, velileri aileleri ve diğer bileşenleriyle birlikte çocuklarımızı sağlıklı mekanlarda okutma fırsatı yakalarız. Bizim açımızdan şu anda bütün okullarımızın bakımları yapıldı, dezenfeksiyon işlemleri bitti, haftaya da kontrollerini yapacağız, eksik kalan şeyler varsa onları da tamamlayacağız. Okullarımızın en azından çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimizin gönül rahatlığıyla sınıflarda ders göreceği bir döneme girmesini temenni ediyorum.”

SELİMHAN KÜÇÜK: YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÖNCESİ TÜM OKULLARIN DENETİMLERİNİ YAPTIK

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Selman Küçük ise yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde tüm okulların denetimlerini yaptıklarını söyledi. Küçük, şunları söyledi:

"Okul müdürü arkadaşlarımız ve yönetici arkadaşlarımız sahada çocuklarımız için gerekli olan bütün önlemleri almaya gayret ettiler. Özellikle dezenfektan ve maske konusunda gerekli kurum ve kuruluşlar gerekli çalışmayı yaparak okullarımıza ulaştırdı. Bu anlamda sorumluluk bizlerde olduğu kadar bireylerin kendilerinde de. Çünkü velilerimizin canları, çocuklar, aynı canlar bizlerin de canları. Zaman zaman online eğitime geçilse de esas eğitimin temeli yüz yüze eğitim. Bu konuda çok kararlıyız. Bununla alakalı tüm önlemleri Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları olarak almış durumdayız. Çocuklarımızın can güvenliklerini ve sağlıklarını koruyacak şekilde tedbirler aldık. Bu konuda endişe duymasınlar.”