Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde trafikte sollama nedeniyle 12 Mart 2020’de yaşanan tartışmada kendisini solladığı için aracıyla önünü kestiği Sidar Uygurlar’ı silahla öldürdüğü iddiasıyla sanık Yılmaz Geyik’in yargılandığı davaya Siverek’te devam edildi. Uygurlar ailesinin avukatı olan, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, cinayetten sonra sanığın 110 gün boyunca yakalanamamış olmasına dikkat çekerek, “Cinayeti işleyen fail, cinayeti işlemiş olan normal bir insanın üzüntülü durumu içinde değil. Bu en başından beri böyle, sanırım kendisine sağlanan korumanın verdiği güçle hala acılı aileye karşı saldırgan tavrını da devam ettiriyor maalesef” dedi.

Sidar Uygurlar’ın öldürülmesiyle ilgili davaya bugün Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Uygurlar ailesinin avukatı olarak bugün yapılan 3. duruşmaya katılan İHD yöneticisi avukat Eren Keskin, sanığın cezalandırılmasın talep etti. Duruşma, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen 17 Şubat’a ertelendi.

Avukat Eren Keskin, davaya ilişkin ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Siverek gibi nispeten küçük bir ilçede pandemi ortamında sanığın 110 gün boyunca kolluk kuvvetlerinden kaçabilmesinin önemli bir ayrıntı olduğunu söyledi.

"FAİL, PİŞMANLIK DUYMUYOR ACILI AİLEYE SALDIRGAN TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR"

Zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini açıklayan Keskin, şu açıklamayı yaptı:

“Sidar Uygurlar 12 Mart 2020’de bir trafik tartışması sonucu tek kurşunla öldürüldü. Ve Sanık Yılmaz Geyik Siverek gibi bir yerde ve pandemi koşullarında 110 gün boyunca kaçabildi, gizlenebildi, bize göre korundu. Yargılamanın 3. duruşmasıydı. Önümüzdeki celse savcı mütalaasını verecek en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz istiyoruz. Cinayeti işleyen fail, cinayeti işlemiş olan normal bir insanın üzüntülü durumu içinde değil. Bu en başından beri böyle, sanırım kendisine sağlanan korumanın verdiği güçle hala acılı aileye karşı saldırgan tavrını da devam ettiriyor maalesef.”