Bugün vefat eden eski Başbakan Yıldırım Akbulut için siyasiler taziye mesajları yayınladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Merhum Yıldırım Bey'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" derken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletimizin başı sağ olsun" mesajı yayınladı.

Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut bugün öğle saatlerinde vefat etti. Cumhurbaşkanı'ndan muhalefet liderlerine, bakanlardan siyasi parti liderlerine kadar birçok siyasetçi Akbulut için sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı. Mesajlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Eski Başbakan ve TBMM Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, değerli devlet adamı Yıldırım Akbulut'un vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum Yıldırım Bey'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Eski Başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve devlet adamı Yıldırım Akbulut’un vefatından dolayı derin üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Siyaset hayatımıza uzun yıllar TBMM Başkanı, Başbakan, Bakan, milletvekili olarak hizmet etmiş mütevazı kişiliği ile sevilmiş değerli siyasetçi Yıldırım Akbulut’un vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 47. Hükümetin Başbakanı, TBMM eski başkanlarından, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Ebediyete irtihalinden evvel Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğini de yürüten merhum Yıldırım Akbulut’a Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor; muhterem ailesine, siyaset camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Önceki Başbakanlarımızdan ve TBMM Başkanlarımızdan Yıldırım Akbulut’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Eski Meclis Başkanımız ve Başbakanlarımızdan Yıldırım Akbulut’un vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Eski Başbakanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve İçişleri Bakanlığı da yapan, Yıldırım Akbulut Beyefendi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Sayın Başbakanımıza Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: TBMM Eski Başkanı, Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut’un hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim ailesine ve sevenlerine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağ olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Eski TBMM Başkanı, 47. Hükümetin Başbakanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sayın Yıldırım Akbulut bey Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 47. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı, TBMM eski başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi sayın Yıldırım Akbulut’un vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Eski Başbakan, eski TBMM Başkanı, değerli siyasetçi sayın Yıldırım Akbulut’un vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, sabır ve başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Eski Başbakan ve TBMM başkanlarımızdan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sn.Yıldırım Akbulut'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.