AYDIN HABERLERİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, belediyede yolsuzluk yapıldığına dair çıkan haberlere yüksek sesle yanıt verdi ancak duruşma tutanaklarında İbrahim Gürdal’ın sanık sıfatıyla yer aldığı görüldü.

Ulusal ve yerel basında çıkan haberlerde, Özlem Çerçioğlu'nun, yönetim kurulu üyelerinin yolsuzluktan yargılandığı belediye şirketi Aydın İmar A.Ş.'ye belediye kasasından 2022'de 40 milyon lira, 2023'te ise 152 milyon 918 bin 697 lira olmak üzere 192 milyon lira para aktardığı iddia edildi.

WhatsApp Image 2023-08-09 at 11.42.55 (2)
AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı da Çerçioğlu'na hakkında çıkan iddiaları meclis toplantısında sordu.

Arı, "Bugünkü bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan bir haberle ilgili olarak hakkında yolsuzluk soruşturmasından söz edilen İbrahim Gürdal'ın İmar A.Ş.'deki yönetim kurulu üyeliği devam etmekte midir?" dedi.

ÇERÇİOĞLU İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Arı’nın sorusuna yanıt veren özlem Çerçioğlu, "Kendisine basın mensubu diyerek insanlara iftira atılmaz. Gerçekten ben çok üzgünüm. Ayrıca İbrahim Gürdal yargılanıyor da olabilir. Kendini bilmez biri şikâyet etmiştir, yargılanıyordur. İnsanları yargılanırken böyle itham etmek kadar kötü bir şey söz konusu olamaz” dedi.

GÜRDAL: YARGILANDIĞIM YOLSUZLUK DOSYASI YOKTUR

Çerçioğlu’nun yanıtının ardından söz alan İbrahim Gürdal ise “Yargılandığım bir yolsuzluk dosyası yoktur” açıklamasında bulundu.

GÜRDAL’IN ADI YOLSUZLUK DOSYASINDA

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “yolsuzluk” tartışmalarına verdiği cevabın ardından bahse konu dosyada Gürdal’ın adının sanık sıfatıyla görüldüğü ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2023-08-09 at 11.42.55 (2)-1