Efeler 3'üncü Sanayi Sitesi'nde kırık jantların ustası olarak bilinen Emrah Torna’nın sahibi Emrah Uzunkavak, meslekte 32. yılını geride bıraktı. İşini itina ile yapan Emrah usta, emeğinin kırk yıl hatırı olsun diye de müşterilerine kahve dağıttı.

Sanayide çalışmaya 1989 yılında başlayan ve 2002 yılında kendi işinin başına geçen Emrah Uzunkavak,  20’inci yılın hatırına müşterilerine ve dostlarına kahve ikramında bulundu. Uzunkavak, “Kendi işletmemde 20’inci yılın hatırına değerli müşterilerimize kahve ikram etmek istedik. Bizi 40 yıl unutmamaları için değerli müşterilerimize kahve ikram etmeyi düşündük.” dedi.

“BAŞARIMIZ DÜRÜSTLÜKTEN GELİYOR”

Mesleki yaşamı boyunca birçok kişiyle ekmeğini bölüştüğünü, bazı çıraklarının bugün işletme sahibi olduğunu ve bunun da kendisi için büyük bir gurur olduğunu aktaran Uzunkavak, “Zeybek Mahallesindeki Sanayi sitesinde 2002 yılından bu yana hizmet veriyorum. Jant düzeltme işlemleri ve alüminyum kaynak gibi bir çok kalemde hizmet veriyoruz. Yeni olarak Polisaj işine başlayacağız. Başarımız mesleğimize duyduğumuz saygı, sadakat ve disiplinden geçiyor. 1989 yılından beridir bu işi yapıyorum, kendi işimde ise 20. yılımı geride bırakıyorum. Değerli müşterilerimize bizi 40 yıl unutmamaları için kahve ikram etmeyi düşündük. “ dedi.

“ÇIRAKLARIM KENDİ İŞİNİ KURDU”

Mesleki yaşamındaki en büyük gururun, güvenilir olmak olduğunu kaydeden Emrah Usta, “ Bugün 4 kişi çalışıyoruz. İlk başta kendimiz olarak başladık sonra bir tane eleman geldi, çalıştırdık, kalfa yaptık, usta yaptık en son ona dükkan açtık. Nazilli’ye gönderdik. Sonra bir tane daha geldi, oda 15 senedir yanımızda. Sonra çırak olarak saydığımız 2 kişi daha başladı. Birinin 6 ay diğerinin 15 gün oldu başlayalı. 2 dükkan açtık, birinin babasının yanına gönderdik sanayiye, birini de Nazilli’ye kendimiz dükkan açtık. Ve halen daha onlarla görüşüp arkadaşlığımız, kardeşliğimiz devam ediyor. 2 usta yetiştirdim.

“PRENSİPLERİMİZ VAR, OLMAYACAK İŞİ YAPMAYIZ”

20 yıl çok güzel geçti, hep çalıştım, sadece işimi yapmayı düşündüm. İnsanlara sadece en güzelini yapıp, olacak olan işi yaptım, olmayacaksa yapmadım o işi. Olmayacak işi olacak deyip olduğu kadar da yapmadık. Prensiplerimiz var, asla böyle şeyler yapmadık. Sert ve katı kurallarımız var, iki seçeneğimiz var, ya olur ya da olmaz. Başka seçenek yoktur bizde. Dıştan bize belki sert ve kaba diyebilirler ama gönlümüz yumuşaktır. İnsanlara en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben bu işe ilk başladığımda torna ve jant düzeltme vardı. Sonradan alüminyum kaplama işleri sonradan oldu, jant parlatma işine giriyoruz şimdide. Her geçen gün kendimizi yenileyerek, bir üste çıkarak devam etmeye çalışıyoruz. Bu şekilde gördük, en iyi şekilde de yetiştirmeye çalışıyoruz. Dürüst olacaksın, işine sahip olacaksın ondan sonra olup gidiyor zaten. “diye konuştu.

“TEMBELLİK YAPMAYACAKSINIZ, ÇALIŞINCA KAZANILIR”

Pandemi sürecinin herkes için zor geçtiğini söyleyen Emrah Uzunkavak, “Pandemi süreci herkes için çok zordu. Kabul ediyoruz ancak bizim mesleğimiz oturmayı kabul etmez. Çalıştık, çok çalıştık ve pandemide en az etkilenen esnaflar belki de biz olduk. Çalıştık ama girdi maliyetlerimiz artı, her şey çok pahalı. Allaha şükür durumumuz iyi. Ben mesleği 50. yaşımı gördüğümde bırakmayı hayal ettim hep. Mart’ta 45 yaşında olacağım. 2027’de nasip olursa üzerimdeki yükü hafifletip, kenardan biraz daha izlemek gibi bir düşüncem var. “ifadelerini kullandı.