Türk spor basınının efsane ismi, sunucu Halit Kıvanç, son yolculuğuna uğurlandı. 97 yaşında yaşamını yitiren Kıvanç için ilk olarak kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki binasında bir tören düzenlendi. Ünlü sunucu Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç, "Babam, işini düzgün yapmaya çalışan biriydi. Kaç senelik spikerken bile maçtan bir gece önce tuvalette takım isimlerini sayarak çalışan biriydi. Mesleğinde yükselirken kimsenin üzerine basarak yükselmedi" dedi. Kıvanç, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. 

Önceki gün 97 yaşında hayatını kaybeden, Basın Şeref Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi ve FIFA Dünya Kupası'nı televizyondan sunan ilk Türk spiker olarak adını tarihe yazdıran Halit Kıvanç, bugün İstanbul'da düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Halit Kıvanç için ilk olarak kurucuları arasında yer aldığı TSYD'nin Levent'teki binasında bir tören düzenlendi. Buradaki törene, eşi Bülbin ve oğlu Ümit Kıvanç'ın isteği üzerine Halit Kıvanç’ın naaşı getirilmedi.

Törene, Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, gazeteci yazar Nebil Özgentürk, spor spikerleri, sunucu Metin Uca'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. Törenin düzenlendiği bahçede bulunan İstanbul Topkapı Üniversitesi’nin binasına Halit Kıvanç’ın dev posteri asıldı.

Töreni TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongris sundu. Törende ayrıca TSYD Genel Başkan Oğuz Tongsir ve oğlu Ümit Kıvanç, Nebil Özgentürk ve öğrencisi sunucu Metin Uca, Halit Kıvanç'ın anısına bir konuşma yaptı. 

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ise "Ailesi sadece TSYD'de tören düzenlenmesini istedi. Halit abiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Disiplini, iş ahlakını ondan öğrendik" şeklinde konuştu.

"BABAM, MESLEĞİNDE YÜKSELİRKEN KİMSENİN ÜZERİNE BASARAK YÜKSELMEDİ"

Ümit Kıvanç da buradaki törende yaptığı konuşmada, "Babamı bizimle birlikte uğurlamaya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Babam, işini düzgün yapmaya çalışan biriydi. Kaç senelik spikerken bile maçtan bir gece önce tuvalette takım isimlerini sayarak çalışan biriydi. Babam mesleğinde yükselirken kimsenin üzerine basarak yükselmedi" dedi.

KASAPOĞLU: ÖZEL ANLARIN SESİ OLAN, İZ BIRAKAN BİR İNSANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise "Halit Kıvanç ağabeyi ebediyete uğurluyoruz. Televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeleriyle, televizyonu aratmayacak şekilde hadiselere vukufiyetiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan bir isimdi. Sonrasında yine televizyonda hem sporda hem kültürde ve sanatta çok güzel hatıraların, özel anların sesi olan, iz bırakan bir insandı. Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usulleriyle her alanda her yönüyle örnek bir kişilikti. Bu vesileyle kendisini minnetle anmak istiyorum. İnanıyorum ki onun bu izlerini taşıyacak, yarınlara aktaracak genç medya insanları onun yolundan gidecekler" diye konuştu.

Halit Kıvanç'ın belgeselini yapan Nebil Özgentürk ise konuşmasında, ünlü sunucunun çok adaletli birisi olduğunu vurguladı.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

TSYD'deki törenin ardından Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Uğur Dündar, Orhan Gencebay, Ali Kırca, Selim Soydan, Fatih Altaylı, Erol Evgin, Demet Akbağ gibi basın, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. 

Halit Kıvanç, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.