Mersin Stadyumu'nda binlerce taraftarın Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye yönelik “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganlarının atıldığı protestoyla ilgili olarak 2  taraftar gözaltına alındı. Mersin İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık ise bilgisine başvurulmak üzere emniyete davet edildi.

BİNLERCE KİŞİ PROTESTO ETTİ

Yeni Mersin İdmanyurdu'nun kendi evinde Yomraspor'u 5-1 yenerek 2. Lig’e yükseldiği maçtan sonra taraftarların sevincine ortak olmak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, sahaya çıktığında şok protesto ile karşılaştı. Vali Ali Hamza Pehlivan ile çok sayıda partili ve koruma ordusuyla sahaya çıkan Bakan Nebati, tribünleri dolduran binlerce taraftarlar tarafından yuhalandı.

Tribünlerden “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları yükseldi. Bakan Nebati, adeta soğuk duş yaşatan bu protestonun ardından hızla stattan uzaklaştı.

İFADELERİ ALINDI

Bakan Nebati'nin stattan ayrılmasının ardından tribünün tanınmış isimlerinden Ufuk Kaba ve Murat Tanış'ın da aralarında olduğu bazı taraftarlar polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan taraftarlara “Protesto ve sloganları siz mi organize ettiniz?” diye sorulduğu öğrenildi.

Taraftarlar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Polis ayrıca Mersin İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık'ı da bilgisine başvurmak üzere emniyete davet etti.

“MİY SİYASET ÜSTÜDÜR”

Bakan Nebati'yi hedef alan protestonun ardından sosyal medyada Kırmızı Şeytanlar adlı bir grup tarafından şu açıklama yapıldı:

“Şeytanlar Grubu olarak tek dünya görüşümüz Mersin İdman Yurdu'dur. 25 bin kişilik bir stadyumda olan münferit siyasi olaylar şampiyonluğumuza gölge düşüremez. Türkiye'nin en kozmopolit şehirlerinden biri olan şehrimiz Mersin'de dil, din, ırk, siyasi görüş fark etmeksizin Mersin İdman Yurdu'muz siyaset üstüdür. Sağa sola kaymaz yolumuz Mersin İdman Yurduluyuz!”

KULÜP YÖNETİMİ: KINIYORUZ

Mersin İdman Yurdu yönetimi de protestoların ardından şu açıklamayı yaptı:

“Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bugüne kadar tüm siyasi görüşlere saygımızı ve mesafemizi koruyarak şehrimizin takımının siyaset üstü olduğu bilinciyle hareket ettik. Bugünkü maçın ardından şampiyonluğumuzu gölgede bırakan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nureddin Nebati'ye karşı yapılan olumsuz davranışları kınıyoruz.” (sözcü)