HABER: TUĞBA AYDIN

Oynadığı futbol müsabakası esnasında kalp krizi geçirerek vefat eden Hüseyin Kaya'nın adı Efeler Belediye Meclisi'nin kararı ile yeni hizmeye giren parka verildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kaya'nın ismini Mimar Sinan Mahallesi 2369 Sokak'ta açılması planlanan parka verilmesini kararlaştırdı. Kısa süre içerisinde hazırlıkları tamamlanan park bugün hizmete girdi. Parkın açılışına çok sayıda vatandaş ve Kaya'nın ailesi katıldı.

IMG_5597

"BAŞKAN ATAY'A TEŞEKKÜR EDERİZ"
Ailesi adına konuşma yapan abisi Evren Kaya,parka kardeşinin ismini verilmesinden dolayı Başkan Atay'a teşekkür etti.  Kardeşi ile beraber spor faaliyetinde bulunduğunu belirten Kaya, "Hüseyin sadece sevdiği, uğruna bazı hayallerinden vazgeçtiği sporu yapıyordu.Bir ambulansın, bir sağlık görevlisinin olmaması bizi şu anda bu konuşmayı yapmak zorunda bıraktı. Umarım bundan sonraki kardeşlerimiz Hüseyin gibi olmaz. Gereken herşey yapılır. Bu parka kardeşimizin isminin verilmesi bizim için çok anlamlı. Bu yüzden Başkan Atay'a teşekkür ederiz" dedi.

WhatsApp Image 2023-06-21 at 18.59.52 (2)

Parkın açılışında konuşan Başkan Atay, gençlerin sorun yaşamadan spor yapması gerektiğini söyledi. Acılı aileye seslenen Atay, Kaya'nın adının yaşayacağını ifade etti. Atay açıklamasının devamında, "Hüseyin oğlumuzun yaşamını yitirmesinden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Bu parkın Hüseyin Kaya ismini verdik. Oğlun melek oldu Zübeyde kardeşim. Başka çocuklar ölmesin. Gençlerin sporlarını yaparken sorun yaşamayacakları bir ortamı sağlamak için çaba sarf ediyoruz.  Bu ismi de özellikle verdik. Biz Hüseyin'e karşı kendimizi borçlu hissediyoruz. Bizim sorumluluğumuzda değildi ama bu vicdanen bizi kurtarmıyor. Keşke demeden spor yapılabilecek ortamlar yaratmamız gerekiyor. Zübeyde kardeşim oğlunun adı artık bu parkta yaşayacak" ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KAYA KİMDİR? 
19 Mart 1993'te Bitlis'te dünyaya geldi. Aydın Ahmet Şerife Sanlı İlkokulu'nda başladığı eğitim hayatını açık lisede okuyarak tamamladı. Futbol yaşamına SHÇK Spor kulübünde başladı. Ardından Aydın Sportif, Çeştepe Belediye Spor ve Demirci Gençlik Spor formalarını giydi. Katıldığı futbol müsabakasında geçirdiği kalp krizi sonucu 5 ay boyunca yoğun bakım servisinde tedavi gören sporcu 22 Mart 2023 tarihinde vefat etti.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ