HABER: TUĞBA  AYDIN 

Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde kale kapısı önünden başlayan kortejle açılış yapan şenliğe, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, KEGEV Başkanı Şefik Sözer, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortejin ardından kadınların yaptıkları yöresel lezzetlerin beğeniye sunulduğu Mustafa Adalıoğlu Parkı’nın önünde kurulan stantlardan alışveriş yapıldı.

IMG-20230922-WA0027

"BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Kuşadası İkioklu Mahalle Şenliği’nin açılış konuşmasını KEGEV Başkanı Şefik Sözer yaptı. Sözer konuşmasında İkioklu mevkiinin Kuşadası’nın ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi. Mahalledeki kültürün yaşatılması ve tarihi dokunun korunması için şenliğin geleneksel hale getirildiğini belirten Sözer, “Burası çocukluklar, arkadaşlıklar, komşuluklar ve yaşanmışlıklarla dopdolu bir yer. O nedenle mahallemizdeki kültüre, sanata ve geçmişe birlikte sahip çıkmalıyız ”dedi.

IMG-20230922-WA0023

Konuşmaların ardından ADÜ Konservatuar öğrencileri dinleti sunarken, İkioklu Çocuk Ritim Grubu gösterisi ve İkioklu Çocuk Fotoğrafçılar Atölyesi Fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

KONSERLERDE DOYASIYA EĞLENDİLER 

Gündüz programında çeşitli etkinliklerle keyifli saatler geçiren misafirler, akşam ise Egemen Yontar ve Grup Nostalji'nin verdiği konserde doyasıya eğlendi.