Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Mansur Yavaş, görüşmenin ardından, "Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde tekrar bir araya gelinme arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik" dedi. Ekrem İmamoğlu ise "Biz, Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa’nın stratejisinin, varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu önemine binaen buradayız" diye konuştu.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerden beşinin genel başkanlarının bugün saat 14:00'te Saadet Partisi ev sahipliğinde yapacağı toplantı öncesinde, İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek Meral Akşener'le görüştü. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

İMAMOĞLU: ALTILI MASA'NIN VARLIĞININ ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ

İmamoğlu, “Bugün bu ziyaretimizi, değerli Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz, Türkiye’mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa’nın stratejisinin, varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu önemine binaen buradayız. Saygıdeğer Genel Başkan’ımızla duygularımızı paylaştık” dedi.

YAVAŞ: MİLLETİMİZİN AYRILIĞA TAHAMMÜLÜ YOK

Yavaş ise “Bizler, Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız. Masa’da yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Çünkü hep birlikte bir araya geldik; Ankara, İstanbul gibi birçok büyükşehri kazandık. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde tekrar bir araya gelinme arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik. Bunu Sayın Genel Başkan’ımıza ilettik. Değerlendirecekler” diye konuştu.

Bu arada, Millet İttifakı’nın bugün saat 14:00’te Saadet Partisi’nde yapacağı toplantı saat 15:00’e ertelendi.