HABER: TUĞBA AYDIN

İYİ Parti Bozdoğan İlçe Başkanlığı görevini yürüten Erhan Algan, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmiş,ön seçime katılan Algan Ahmet Ertürk ve Semra Yücel’in ardından üçüncü sıraya yerleşmişti. Milletvekili sıralamasında ise kontenjan aday uygulanması ile listenin dördüncü sırasında yer bulabilen Algan, milletvekili seçimlerinde oylarında düşüş olduğunu gördü. Algan sosyal medya hesabından memleketi Bozdoğan’da düşen oylarına sitem etti. “Güzel Bozdoğanım, beni ( soyum sopum ve kim olduğum belli olmasına rağmen ) bu kadar sevmediğinizi ve değer vermediğinizi göremedim / anlayamadım ( 100 yıllık Cumhuriyet Tarihinde bir vekili olmayan ilçenin Milletvekili Adayı olarak ). Rahatsızlık verdim. Sizlerden özür dilerim. Merak etmeyin, elinizin altından çekiliyorum. Beni sevenlere ve sahip çıkanlara hakkım helal olsun ve haklarını helal etsinler. Hoşçakalın. Allah'a emanet olun” ifadelerini paylaşan Algan’ın partiden istifa edip etmediği merak konusu oldu.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ ÖYLE BİR ŞEY YAPMASIN”

Konuya ilişkin Aydın Haberleri’nin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Algan’ın siteminin buruklukla yazılmış bir yazı olduğunu kaydetti. Siyasette oy almamak da olduğunu belirten Başkan Taner, “ Biz kendisinin çalışmalarından gayet memnunduk. Yaptığı açıklama kendi şahsi düşünceleri. Oradaki sitemine baktığımızda kendi hemşerilerine bir sitem etmekte ama siyasette her şeye rağmen vatandaşın kararı, yapacak bir şey yok. Gönül isterdi ki öyle bir şey yapmasın ama netice itibariyle beklentisinin karşılığında almış olduğu oyları yeterli görmemiş ki sitem ediyor. Aile işi kendi hemşerileri ile arasında olan bir meseledir diye düşünüyorum” dedi.

“SİYASETTE OY ALMAMAK DA VAR”

Siyasette siteme yer olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Taner, “Ben kendisinin siteminin yerinde olduğunu düşünmüyorum. Yapmaması gerekiyordu netice itibariyle. Siyasette oy almak da var almamak da var. Siyaset biraz da hesapla beraber nasip işidir” diye konuştu.

“PARTİDEN AYRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Algan’ın siyaseti bıraktığı yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Taner, “Kendi hemşerilerinin vermiş olduğu oyları yeterli bulmamış ondan dolayı bir sitem etmekte ama partiden herhangi bir istifası veya ayrılma durumu söz konusu değil. Partimizde siyasete devam ediyor. Bir buruklukla yazılmış olan bir yazı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ