HABER: AYŞE YILMAZ
İYİ Parti Aydın'da temayül heyecanı sona erdi.  Dün 17 ilçede yapılan seçim sonucuna göre ilk sırada Ahmet Ertürk, ikinci sırada Semra Yücel ve üçüncü sırada Erhan Algan yer aldı. 

Ahmet Ertürk: 1813 oy
Semra Yücel: 1622 oy 
Erhan Algan: 1621 oy
Tuğça Canpolat Yılmaz: 1607 oy
Aydın Adnan Sezgin: 1373 oy 
Fevzi Köse: 1251 oy
Cemal Sarı: 1116 oy
Pınar Öncer: 1034 oy
Filiz Mahleçlioğlu: 1027
Gonca Yelkovan: 892 oy 

LİSTENİN İLK ÜÇ İSMİ DAHA ÇOK ÇALIŞACAK

Üyelerin seçimine göre listenin ilk üç sırasında yer alan Ahmet Ertürk, Semra Yücel ve Erhan Algan'ın 14 Mayıs'ta Aydın'ın milletvekili olmak için sahada yoğun bir çalışma yürütmesi bekleniyor. Aydın'da bir milletvekili bulunan İYİ Parti, 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde hedefini en az üç millletvekili olarak belirlemişti. 

SEMRA YÜCEL ÖN PLANA ÇIKIYOR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kadın kotasına verdiği önemle birlikte listeye ikinci sıradan giren Semra Yücel'in milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yücel'in vatandaş buluşmalarında gördüğü ilgi de dikkat çekiyor. 

MİLLETVEKİLİ SEZGİN 5. SIRADA

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ise listenin beşinci sırasında yer aldı. 

TANER: HAYIRLI OLSUN

Temayül yoklamasının ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, "Aydın'da diğer siyasi partilerin ön seçim yapmadığı, doğrudan genel merkezleri tarafından aday belirlediği dönemde demokratik temayüllerle parti içi demokrasiyi işleten İYİ Partililer olarak sizleri tebrik ediyorum. Partimizde, ön seçim yapan büyük şehirlerimizde  ve diğer illerimizden 26 seçim merkezinin içinde ilçeler bazında ön seçim yapan tek iliz. Türkiye'de sadece demokrasinin beşiği olan Aydın'da 17 ilçemizde sandık kurduk. Aydın İYİ Parti teşkilatlarına, yöneticilerine, adaylara teşekkür ediyorum" dedi.

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ