HABER: TUĞBA AYDIN

İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ethem Baykal’ın İYİ Parti Kongresinde yeni genel başkan ve kadro kurulması gerektiğine ilişkin paylaşımına İYİ Parti Aydın’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Baykal, ortak akıl platformu kurulduğunu duyurduğu paylaşımda, “Taleplerin muhataplarınca dikkate alınacağını ummaktayız. Dikkate alınmaması halinde, önümüzdeki kongrede partimizin kuruluş ilkelerimize bağlı yeni bir kadro ve genel başkan adayı ile yola devam edeceğimizi Türk milletine saygı ile duyururuz” ifadelerini kullandı.

“TERBİYESİZLİĞE ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Bu açıklama üzerine kendi sosyal medya hesabından paylaşım yapan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, “İYİ Parti her zaman parti içi demokrasiyi özümsemiş ve düstur edinmiş bir partidir. Ancak Ethem Baykal gibi müptezeller muhalefet yapmakla, terbiyesizliği birbirine karıştırıyorlar. Parti içi muhalefette sakınca yok ama hadsizlik ve terbiyesizliğe asla müsaade etmeyiz” şeklinde yanıt verdi.

Milletvekili Karakaş’a İl Başkanı Recep Taner’den de destek geldi. Parti içi demokrasinin bozgunculuk olmadığını belirten Taner, “Herkes haddini bilecek, haddini bilmeyenlere üst kurul delegeleri ve teşkilatlar hadlerini bildirecek” dedi.