Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinin Ericek köyünde besicilik yapan bir depremzede, “Yem sıkıntısı büyük. Yemimiz yok. Ahırlar uçtu, çatılar uçtu, samanlıklarımız uçtu. Hayvanlarımız çok mağdur durumda yani. Zayiatımız büyük. Hayvanlar yeterince beslenemiyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen, 10 ilde yıkıma ve can kayıplarına yol açan iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinin Ericek köyünde besicilik yapan bir depremzedeyi ziyaret etti. Kahramanmaraşlı depremzede, şunları söyledi:

“HAYVANLAR YETERİNCE BESLENEMİYOR”

“Küçükbaş hayvanlar çok mağdur. Hayvanlarımız aç yani. Buraya gelen yemleri dağıtım yapıyorlar. Tam, net bir şekilde herkese vermiyorlar, organize edemiyorlar. Küçükbaş hayvanlarımız çok mağdur. Yem sıkıntısı büyük. Yemimiz yok. Ahırlar uçtu, çatılar uçtu, samanlıklarımız uçtu. Hayvanlarımız çok mağdur durumda yani. Zayiatımız büyük. Hayvanlar yeterince beslenemiyor. Su yok. Suyu da Göksun Belediyesi getiriyor buraya tankerle, onunla şu an ihtiyacımızı gideriyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise sosyal medya hesabında bugün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ HAYVANLARIN SU, YEM İHTİYACI, BARINMA SORUNU GİDERİLMELİDİR”

“Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer’le birlikte depremin yıktığı Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde aç kalan koyunların çığlığına şahit olduk. ‘Akdeniz’in Sibirya’sı’ olarak bilinen karla kaplı Göksun ilçesinin Ericek köyünde çadıra konulan bu garibim koyunlara da yardım eli uzatılmalıdır. Deprem bölgesindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için acilen yem, saman, arpa ve ot gönderilmelidir. Depremden sadece insanlar değil, hayvanlar da etkilendi. Bölgede çiftçilik yapan ve bulundukları yeri terk edemeyen vatandaşlara aç ve açıkta kalan hayvanları için de destek verilmelidir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların su, yem ihtiyacı, barınma sorunu giderilmelidir.”