Öğlen saatlerinde pek çok kentte hissedilen Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha oldu. 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya'da aralarında AKP İl Başkanlığı'nın da olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi. Adana'da da bir bina çöktü. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durun çağrısı yaptı.

Türkiye gece yarısı 7.7’lik Kahramanmaraş Pazarcık depremi ile sarsılırken, öğlen saat 13.24’te bir deprem daha oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş Gözpınar-Ekinözü olan ikinci depremin büyüklüğünü Kandilli 7.5 olarak açıkladı. AFAD ise depremin büyüklüğünün 7.6 olduğunu ve merkezinin Elbistan ilçesi olduğunu duyurdu.

Türkiye’nin birçok kentinde hissedilen ikinci depremin ardından çok sayıdaki şehirde ilk depremde hasar gören bazı binalar yıkıldı.

DİYARBAKIR, MALATYA VE ADANA’DA BİNALAR ÇÖKTÜ

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde 4 bloklu sitenin çöken bir binasının enkaz kaldırılması sırasında az önce bitişiğindeki bir apartman daha çöktü. Son çöken apartmanda birilerinin olup olmadığı henüz bilinmiyor… Öte yandan Adana’da bir binanın, Malatya’da ise çok sayıda binanın yıkıldı bilgisi gelirken, Malatya Havalimanı’nın tavanının çöktüğü öğrenildi.