İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi iş birliğiyle yaşama geçirilecek Gençlik ve Spor Merkezi’nin inşaatında çalışmaların yüzde 50’si tamamlandı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında hizmete açılacak merkezde, pek çok branşta resmi spor karşılaşmaları yapılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi tarafından ortak hizmet projesi kapsamında yapımına başlanan Karabağlar Gençlik ve Spor Merkezi’nin yarısı tamamlandı. 89 milyon liralık yatırımla yaşama geçirilecek Gençlik ve Spor Merkezi’nin yüzde 70’lik nakdi kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında açılışı yapılacak merkez hem amatör spor kulüplerine hem de sporseverlere hizmet verecek.

3 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ FUTBOL SAHASI

Uzundere Rekreasyon Alanı’ndaki 32 dönümlük arazide yapımı devam eden Gençlik ve Spor Merkezi'nde, resmi spor maçlarının oynanabileceği ve birçok branşa yönelik açık-kapalı alanlar olacak. Açık alanda 3 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, üç basketbol sahası ve standartlara uygun tenis kortu bulunacak. İki ana bölümden oluşan spor salonlarında da ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu ile çocuk eğitim havuzu, basketbol, voleybol, hentbol, judo, tekvando, jimnastik, güreş gibi branşlara uygun alanlar yer alacak. 9 dönüm üzerine oturacak binada, sporcular için kondisyon/antrenman odaları, giyinme-soyunma odaları, spor malzemeleri satış noktası, dinlenme alanları, kafeterya, amatör spor kulüp odaları, hakem odası ve acil müdahale odası bulunacak.