İstanbul Küçükçekmece'de silahlı kavga ihbarına giden polis ekipleri, kendilerine mukavemet gösteren F.A.’yı (46) gözaltına aldı. Bu sırada F.A.’nın oğlu F.A. (22), polise engel olmaya çalıştı. Babası karakoldayken dışarıda taşkınlık yapan ve gözaltına alınacağını anlayınca da polise tekme atarak kaçmaya çalışan F.A., bacağından vurularak yakalandı. Yapılan incelemede, F.A. hakkında 25 yıl 4 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre; olay, dün gece saat 01:55’te Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde meydana geldi. Silahlı kavga ihbarı için olay yerine gelen polis ekiplerini görenlerden F.A. isimli bir kişi, polise dönerek, “Siz kim oluyorsunuz, bu mahalleden adam mı alacağınızı zannediyorsunuz” dedi. Çevredekileri de kışkırtan F.A., polis ekiplerince gözaltına alındı. Bu sırada F.A.’nın oğlu F.A., polisin babasını gözaltına almasına engel olmaya çalıştı. Çıkan arbedede 2 polis yaralandı. Polisler, çevredekilerin tüm müdahalesine rağmen baba F.A.’yı gözaltına alarak karakola götürdü.

Ekipler F.A.’nın işlemlerini yaparken şüphelinin oğlu F.A. da ailesiyle birlikte karakolun kapısında beklemeye başladı. F.A. burada da taşkınlık yapmaya devam edince polis, F.A.’yı da gözaltına almak istedi. Bu sırada polise tekme atarak kaçmaya çalışan F.A., bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Yapılan incelemede, şüphelinin farklı suçlardan 25 yıl 4 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.

Yaralı F.A., tedavi için hastaneye kaldırıldı. F.A. hastanede yapılan müdahalenin ardından adliyeye sevk edilirken babası da emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe serbest bırakıldı.