Toplantıya; Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Ödemiş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı A. Latif Aka ve Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür başkanlık ederken, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Alaşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nazmi Sağlam ve beraberlerindeki heyetler de katıldı.
Toplantının ana gündem maddesi, orman yangını felaketinden etkilenen üreticilerin zararlarının telafisi, bölgenin yeniden ayağa kaldırılması ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliği oldu. Yangının sadece ormanlara değil, verimli tarım arazilerine ve meyve bahçelerine de büyük zarar verdiği vurgulandı.
Tarım sektörünün karşı karşıya kaldığı güncel sorunların da detaylı şekilde ele alındığı toplantıda; girdi maliyetlerindeki artış, su kaynaklarına erişim sıkıntısı, iklim değişikliğinin tarıma etkisi ve genç nüfusun tarımdan uzaklaşması gibi konular görüşüldü. Katılımcılar, bölgeler arası bilgi ve deneyim paylaşımının önemine dikkat çekti.
"İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE HAREKET EDECEĞİZ"
Toplantı sonrası açıklama yapan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Kardeş borsalar olarak bu zorlu süreçte üreticimizin yanındayız. Yangın gibi doğal afetlerin etkilerini en aza indirmek ve üreticimizin yeniden üretime dönmesini sağlamak için iş birliği içerisinde hareket edeceğiz. Ayrıca, tarım sektöründeki sorunlara çözüm üretmek için ortak akılla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.






