Maltepe Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Yüz Resim Çalıştayı’na Kazakistan’dan katılan sanatçılar, deprem felaketiyle yaşanan zorlu sürecin birlik, beraberlik ve dayanışmayla üstesinden gelineceğini kaydetti. 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler yüzünden çok üzgün olduğunu söyleyen Diana Aikimbayeva, “'Mutlu ve Güvenli Türkiye' isimli tablomda mutlu ve güvenli bir Türkiye’yi göstermek istedim. Deprem felaketinin acısını yaşarken bu tabloya çok ihtiyacımız var. Hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar diliyorum” dedi.

MİLLİ MÜCADELEYİ RESMETTİLER

Yessengalı Sadyrbayev, Marat Toteyev, Diana Aikimbayeva, Meruyert Zhumanova, Zhanara Sabdenova ve Nurlan Mendikulov, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini anlatan eserleriyle cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, insan hakları ve eşitlik temalı resimleriyle çalıştayda yer aldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da sanatçılar ile bir araya gelerek eserleri inceledi. Kılıç, sanatçılara çalıştaya sundukları katkı için teşekkür ederek, “Kardeş ülke Kazakistan’dan gelen sanatçıların Türk dünyasını yakından araştırdıklarını gördüm. Sanatçıları Maltepe’de konuk etmekten onur duyduk. Sizlere gönül kapılarımız sonuna kadar açık” diye konuştu.

Sanatçıların eserleri Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde depremzede çocuklarla da buluşturulacak.