CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, evinin elektiğinin kesilmesinden sonra bir açıklama yaptı.

'Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, halkın elektrik gibi, gıda gibi bazı temel haklarının gasp edildiğini belirterek, "Yani fırtınanın tam gözündeyiz. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik gibi, gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bir bölümünü 5'li çeteye verdiler. Mesela sadece birine bakalım. Cengiz Holding. 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik enerjisi ihalesi almış. Kazandığı milyarlarla halkın mutfağına göz koymuş. Cengiz gibiler paralarına para katarken milyonlar faturalarını ödeyemeyecek hale getirildi. Aç gözlü çetelere karşı halk öfkeli. Girdiğimiz bu çağın adı öfke çağı," diye konuştu.

Bir hafta boyunca eşiyle birlikte karanlıkta oturarak eylemlerini sürdüreceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir," ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Dünyanın en zengin 26 insanın serveti dünya nüfusunun yarısına eşit. Zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul hale getirildi. Bu zenginler servetlerinin yüzde 1'ini paylaşsalar okula gidemeyen bütün çocukların eğitim masrafları karşılanır. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bu sistem artık miadını. Neoliberalim artık can çekişiyor. Sıradan insanların öfkesine yenilmek üzere neoliberalizm. İmkansız görünen düşüncelerin zamanı gelmiştir. Devletler insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Neoliberalizmin sonu gelmiştir. İşte ben bu aç gözlü politikacıların yarattığı karanlığa karşı ayaktayım. Bu eylemin sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir. Bu dünyada tüm demokratlara sesleniyorum: Samimilerse onlarda halkları için harekete geçsiler," dedi.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a sesleniyorum; enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV'yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız," diye konuştu. (Dünya)

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ