Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi’ni ziyaret etti. Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile görüşen Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyla beraber, en azından bir masanın etrafında bir araya gelmek, benim açımdan da ufkumu büyütme açısından da son derece değerli” dedi. Çayır ise “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, devletin tekliği, vatanın birliği çok mühim. Bu konularda da bir sıkıntı olduğunu görmedik” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından siyasi partilere yönelik ilk ziyaretini bugün Milli Yol Partisi’ne yaptı. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Öztunç eşlik etti.

“RAHMETLİ MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARIYLA BİR ARAYA GELMEK, UFKUMU BÜYÜTME AÇISINDAN SON DERECE DEĞERLİ”

Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile yaptığı görüşmenin ardından şunları söyledi:

“Milli Yol Partisi’nin genel başkanı ve arkadaşlarıyla bir araya geldik. Güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin bugünkün sorunlarını masaya yatırdık, dertleştik. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyla beraber, en azından bir masanın etrafında bir araya gelmek, bir kahve içmek, benim açımdan da ufkumu büyütme açısından da son derece değerli. Bundan sonra da uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz, konuşacağız. Sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

“ELBETTE TÜRKİYE’NİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜ, DEVLETİN TEKLİĞİ, VATANIN BİRLİĞİ ÇOK MÜHİM. BU KONULARDA DA BİR SIKINTI OLDUĞUNU GÖRMEDİK”

Remzi Çayır ise şöyle konuştu:

“14 Mayıs’a giderken Sayın Genel Başkan’ın bize yaptığı ziyareti önemsiyoruz ve kendisine nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yolculukta başarılar diliyoruz. Biz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlar, Milli yol Partisi olarak, Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikastının, Türkiye’de bütün faili meçhuller dahil olmak üzere aydınlatılması gerektiğini Sayın Genel Başkan’a ifade ettik. Duyarlılık gösterdiler. Kendilerine burada teşekkür ederim. Şimdi ne olursa olsun, bu ülkede faili meçhul kalmış bütün cinayetler açığa kavuşturulmalıdır, Sinan Ateş cinayeti dahil olmak üzere. Yine aynı şekilde adaletin, liyakatin ve üretimin olduğu bir Türkiye, insan farklılığının zenginlik sayıldığı bir Türkiye, kavga sebebi sayılmadığı bir Türkiye ve dünyadaki değişimin, insan hak ve özgürlüklerinin genişlemesinin aslında zenginliğimizin bir kapısı olduğunun idraki ile bu şekilde bakmak gerektiğini ifade ettik.

Elbette Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, devletin tekliği, vatanın birliği çok mühim. Bu konularda da bir sıkıntı olduğunu görmedik. Ben, kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ederim. Başarılar diliyorum.”

“ONU EV SAHİBİNE SORACAKSINIZ”

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin HDP ziyaretinin neden ertelendiğine ilişkin sorusuna, “Onu bana sormayacaksınız arkadaşlar. Onu ev sahibine soracaksınız” yanıtını verdi.

“NE DİYE İSTİFA EDİYORLAR? SİYASETE GİRMEK İÇİN. GİRSİNLER”

Kılıçdaroğlu, Hatay Valisi ve İl Sağlık Müdürü’nün milletvekili adayı olmak için istifa etmesine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. 50 bin kişi, bu ülkede hayatını kaybediyor. Allah rızası için bir kişi, sorumluluk alıp, ‘Vicdanen benim istifa etmem lazım, ben bunu beceremedim. Burada benim de sorumluluğum var’ demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler. Girsinler.”

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ