Seçimlere sayılı günler kala Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da canlı yayında soruları yanıtladı.

Kendilerini destekleyen seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, kazanmaları durumunda sokağa çıkmama çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Sevinç gösterileriyle sokağa çıkıldığında taşkınlık yapılabilir, bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Dolayısıyla buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız. Seçimi kazanmamız halinde seçmenlerimizin sokağa çıkmamasını rica ediyorum. Provokasyona açık bir ortam olabilir, o ortamı yaratmamak gerekiyor" sözlerini kullandı.

BAZI HACKERLARLA ANLAŞMA YAPILMIŞ

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Ses ve görüntüleri değiştirerek olumsuz propaganda yapabiliyorlar. Bu bilgi geldiğinde önce araştırdık, yurt dışından bazı hackerlarla anlaşma yapıldığını ve bitcoin üzerinden ödeme yapıldığını öğrendik. Bunu yapanlar uluslararası casus şebekelerinin tuzağına düşmüş durumdalar."

İFTİRA VE YALANLA SEÇİMİ NASIL KAZABİLİRİZ ARAYIŞINDALAR

"İktidarı kaybedeceklerini biliyorlar. İftira ve yalanlarla seçimi nasıl kazanabiliriz, bunun arayışı içindeler. Bu tablo onların panik içerisinde olduklarını gösteriyor. Ellerinde bilgi varmış, açıklayın kardeşim. Biz açık insanlarız, evimizin mutfağını bile açtık. Acı olan şey, Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenlerin düştüğü acizlik. İnsanda biraz utanma olur, er meydanına eşit koşullarda çıkılır. Sen devletin bütün gücünü arkana almışsın, üzerinden karalama kampanyası başlatarak Kılıçdaroğlu'nu yenmeye çalışıyorsun. Yenemezsin kardeşim, yenemezsin. Ahlaklı olursan gel yanıma, oturursun tartışırsın."

SEÇİM İLK TURDA BİTECEK
"Devletini seven, namuslu bürokratlar var. O namuslu bürokratlar seçimin de sağlıklı bir ortamda yapılmasını istiyorlar. Karalama kampanyalarının yanlış olduğunu biliyorlar, devletin içindeki organlar tümüyle bozulmuş değil. Biz her şeyden önce ülkemizin çıkarlarını düşünürüz. Türkiye için demokrasi istiyoruz, uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Biz gizli kapaklı ne yapacağız? Seçim ilk turda bitecek. Bir değişim talebi dipten geliyor. Daha iyi koşulları getireceğiz Türkiye'ye. Ekonomik krizden Türkiye'yi çıkaracağız, çok kararlıyız. (izgazete)

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ