Merkez Bankası arafından KKM'ye ilişkin uygulama talimatında değişiklik yaptı. Buna göre Türkk lirası dönüşümlü kur korumalı hesaplarda asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Böylece bankaların TL dönüşümlü kur korumalı hesaplara politika faizinin altında faiz verebilmesinin önü açıldı. Bu da Türk lirası mevduatı destekleyerek KKM'yi cazip olmaktan çıkaracak.

Alınan karar gereği, Merkez Bankası'nın politika faizinden düşük oranlar uygulanan KKM hesaplarında, kur farkının banka tarafından ödenecek faiz veya kar payından yüksek ancak politika faizi ile hesaplanan tutardan düşük olması durumunda aradaki farkın tamamı banka tarafından karşılanacak.

Kur farkının politika faizi ile hesaplanan tutardan yüksek olması durumunda ise söz konusu destek tutarının, politika faizi ile hesaplanan tutara kadar olan kısmı banka tarafından ödenirken üzerindeki kısmı Merkez Bankası tarafından ödenecek. 

@aydinhaberlericom

⭕TÜİK’in ‘Yaşam Memnuniyeti’ araştırmasına göre, Türkiye’de yaşayan insanların yüzde 49.7’sinin mutlu olduğu belirtildi ⭕Evli çiftler ve bekârlar arasındaki mutluluk karşılaştırması ise okuyanları şaşırttı ⭕ En çok merak edilen soruların başında yer alan evliler mi yoksa bekârlar mı daha mutlu istatistiğinin sonuçlarına göre evli bireylerin, evli olmayan bireylere göre daha mutlu olduğu açıklandı ⭕Peki sizce kim daha mutlu? Evliler mi bekarlar mı?🤭👇✍️

♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ