HABER: TUĞBA AYDIN

Koçarlı’nın tek kadın muhtarı olan Hanife Kırkuşu, başarılı muhtarlık görevinin yanında eğitim hayatını devam ettirmesiyle mahallesinin gurur kaynağı oluyor. Bugün gerçekleştirilen YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) girdi. Liseye muhtar seçildikten sonra başlayan Kırkuşu eğitim azmini bir de üniversite ile taçlandırmak istiyor. Aydın Haberleri’ne konuşan Kırkuşu, hedeflerini anlattı.

Aklında her zaman eğitimini devam ettirme düşüncesi olduğunu söyleyen Kırkuşu, “Liseyi okumamıştım 2014 seçimlerde muhtar oldum. Kendi kendime dedim ki nasıl olsa zamanım var açık lisede okuyayım ders çalışırım ama öyle olmadı baya yoğun çalışmalarım oldu ve 2020’de mezun oldum sonra neden üniversite sınavına girmiyorum. O heyecanı yaşamak için gireceğim dedim okumanın yaşı olmadığını kanıtlamak istiyorum. İnsan isterse başarabileceğini de söylemek isterim” dedi.

“SİYASET BİLİMİ OKUMAK İSTERİM”

Sınav heyecanını anlatan Kırkuşu, “Gerçekten çok heyecanlı bir sınav bilhassa gençlerimiz için geleceğin sınava bağlı ama yine de hiçbir şey sağlıklı olmak kadar önemli bir şey değil. Ben 54 yaşındayım her yaşta okumanın önemini belirtmek isterim. Sınavı kazanırsam siyaset bilimi veya halkla ilişkiler okumayı çok istiyorum” diye konuştu.