Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Aydın’ın risk haritası yeniden gündeme geldi.  Uzmanlar büyük depremlerin olma ihtimali olan illeri ve ilçeleri sıralarken en başta Aydın’ın da adı geçiyor. 

DEPREM RİSKİ TAŞIYAN O İLLER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt

AYDIN'DA FAY HATTI GEÇEN İLÇELER HANGİLERİ?

Yeni verilere göre Aydın’ın, Bozdoğan, Germencik, İncirliova, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Nazilli, Umurlu, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar, ilçelerinden diri fay hattı geçiyor.

PROF. DR. CELAL ŞENGÖR UYARDI!

Katıldığı programda Türkiye'nin deprem riski taşıyan illeri hakkında konuşan Prof. Dr. Celal Şengör Aydın'ın alüvyon üstünde kurulan bir şehir olduğunu söyleyerek olası deprem riskin altını çizdi. "Alüvyon bir akarsu ya da heyelanın getirdiğini bir döküntüdür. O döküntü gevşek malzemedir. O gevşek malzemenin içinden deprem dalgası geçerken frekansı düşer ve o frekans binanın frekansıyla birleşebilir ve binayı yıkar. Aydın'da alüvyonun üstünde oturuyor." dedi.