İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde, 2 ayrı iş yerinde kumar oynadığı tespit edilen 14 kişiye toplamda 50 bin 345 lira para cezası kesildi. İş yerlerinden biri mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, koronavirüs tedbirleri ile ilgili Çekmeköy ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Kirazlıdere Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde yapılan denetimlerde; içeride 5 kişinin bulunduğu, iş yerinin ruhsatsız olduğu ve sokağa çıkma yasağına uyulmadığı tespit edildi.

Aynı gün içerisinde, Çekmeköy ilçesi Eksioğlu Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde kumar oynatıldığının belirlenmesi üzerine yapılan denetimlerde; içerde 9 kişinin olduğu, aralarından 4’ünün bir masa etrafında kumar oynadığı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı tespit edildi.

Yapılan denetimlerde iş yerlerinde bulunan toplam 14 kişiye kumar oynamak ve koronavirüs tedbirlerine uymamaktan toplamda 50 bin 345 lira para cezası kesildi. Ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilen bir iş yeri ilçe zabıta müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek, faaliyetlerine son verildi. Bir iş yeri yetkilisi hakkında da kumar oynanması için yer ve imkân sağlama suçundan adli işlem yapıldı.