Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Adagöl Mesire Alanı’nda Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı kanuna atıfta bulunan 6284 metrelik Yaşam Hak yürüyüşünün ikincisini düzenledi. Etkinliğe katılım sağlayan kadınlar, bir uygulama üzerinden adımlarından elde ettikleri geliri afet bölgesine destek olmak için bağışladı.

Kuşadası’nda Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen depremlerin ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde etkinlikler iptal olurken CHP Kuşadası Kadın Kolları tarafından “Adımlarınız İyiliğe Dönüşsün” sloganıyla 2’inci 6284 metrelik Yaşam Hak yürüyüşü düzenlendi. Katılımcılar attıkları adımı bağışa çevirebilen bir uygulamayı indirerek, yürüyüş boyunca attıkları adımları afet bölgesine destek olmak amacıyla Arama Kurtarma Derneği’ne bağışladı. Etkinliğe CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Mutlu, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Efe Berberoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, siyasi partilerin kadın kolları üyeleri ile kadın hakları alanında faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Etkinlikte Kuşadası Belediyesi’ne ait ikram araçlarından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Etkinliğin sonunda ise etkinliğe katılanlara katılım sertifikası verildi.

CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla tek yürek olduğunu ifade ederek “Biz yüreğimize iyiliği yükledik ve bugün “Türkiye Tek Yürek” dedik. Bu anlamda yaptığınız iyilikler, güzellikler, adımlarınız bugün AKUT’a bağışlandı. Dileriz ki bir daha böyle küçük kıyametleri yaşamayız. Ülkemiz çok derin bir acı yaşadı. Bir daha yaşamamayı diliyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.