Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’ın sunduğu “Bir Çift Sözüm Var” programında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem afetinin ardından can kayıplarının ülkede derin travma yarattığına dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, güvenli bir kent yaratmak için yeni yaptırımların gündemde olduğunu söyledi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Kuşadası Belediyesi’nin olası bir deprem afetine karşı önlemlerini ve tedbirlerini alma konusunda disiplinli bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Başkan Ömer Günel, konuşmasına vatandaşların en çok merak ettiği “Karot testini nasıl yaptırabiliriz?” sorusuna yanıt vererek başladı. Başkan Günel, “Kuşadası’nda depremi yaşadıktan sonra hemen Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nü kurduk. Deprem bilinçlendirme ve binaların riskli durumlarını tespiti için çalışma başlattık. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde karot testleri ile ilgili ciddi bir karar alındı. Aydın Büyükşehir Belediyemizin kurmuş olduğu laboratuvarda testler ücretsiz olarak yapılır hale geldi” dedi.

AYDIN’DA BİR İLKE İMZA ATILACAK
TÜM YAPILARDA SİSMİK İZOLATÖR ZORUNLU HALE GELİYOR

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Mart ayında gündemine alacağı ve yeni yapılarda sismik izolatör uygulanması zorunlu bir önlem olarak isteneceğini anlatan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Uzmanlar diyor ki temel yapısında sismik izolatör kullanırsanız depreme dayanırlılık ve bina mukavemeti artar; bilimsel bir gerçek.  Ben de bunun talimatını verdim şu an çalışıyorlar. Bir plan notu, ruhsat şartı şeklinde ortaya getirmeye çalışıyoruz. Maliyetler hesaplanıyor. Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda teknik hazırlıklarımız tamamlanacak ve gündeme getireceğiz. Mart’tan sonra yeni yapılacak yapılarda sismik izolatör uygulanması zorunlu bir önlem olacak. Yüzde 10-12 oranında toplam inşaat maliyetini artırıyormuş. İnsan canı için değer” diye konuştu.