Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kentte başlatılan yardım kampanyası sürüyor. Kampanya ile Kuşadalıların yaptığı yardımlardan oluşan 9 TIR ve 6 kamyon dolusu acil ihtiyaç malzemesini afet bölgelerine gönderen Kuşadası Belediyesi, farklı illere toplam 35 bin adet su, 6 bin 100 adet battaniye ve yorgan, bin 250 çuval yetişkin ve çocuk kıyafeti, 950 koli bebek bezi, maması ve biberon, 750 koli kuru gıda, 530 koli hijyen malzemesi, 415 adet ısıtıcı, 300 adet uyku tulumu, 200 adet kampet, 1 jeneratör, 70 çadır ve 2 konteyner ile çeşitli insani yardım malzemesinin ulaştırılmasını sağladı.

Kente gelen 5 bin 200 depremzede için de seferber olan Kuşadası Belediyesi ekipleri, Güvercin Masa’ya yapılan başvuruları anında yanıtlayarak depremzedelerin talep ettiği malzemeleri, bağışlarla oluşturulan yardım toplama alanından araçlarla evlere ulaştırıyor. Yardım toplama alanında bulunan ikram aracından ise gün boyunca sıcak çorba, ekmek, çay, kahve ve su servisi yapılıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, depremin ardından başlatılan kampanya ile toplanan insani yardımların hedefine ulaştığını belirtti. İlçeden afet bölgelerine giden her TIR ve kamyonda Kuşadası Belediyesi görevlilerinin de bulunduğunu aktaran Başkan Günel, şunları söyledi: “Kuşadası Belediyesi olarak, işi kaderine bırakmadık. Bugüne kadar afet bölgelerine 9 TIR ile 6 kamyon insani yardım malzemesi gönderdik. İlk 6 kamyonu, AFAD nereye istiyorsa oraya yönlendirdik. Sonrasında yine AFAD’a bilgi vermek kaydıyla nereye daha çok yardım isteniyorsa oraya gönderdik. Kuşadası’ndan AKUT Arama Kurtarma Derneği bölgeye gitti. İhtiyacı olan malzemeleri hemen buradan alarak kendilerine teslim ettik. Son olarak, hasar tespiti için belediye çalışanlarımızdan gönüllü bir ekip bölgeye gitti. Kuşadası’nda 5 bin 200 civarında depremzede vatandaşımız var. Kendi imkanlarımızla olabildiğince güçlü bir şekilde onların da tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”