Geçtiğimiz haftalarda Kuşadası Belediye’sinin mart ayı meclis toplantısının ana gündemi deprem olmuş, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, tedbirlerin üst seviyede tutulduğunu belirterek alınacak kararların örnek teşkil edeceğini söylemişti. Bu kapsamda AKUT ile birlikte lojistik ve eğitim merkezi kurma projesi meclise sunulmuş, meclisin tamamının desteğiyle AKUT Arama Kurtarma Derneği ve alanında uzmanlaşmış bütün ekiplere yer tahsis edilmesi ve burada tüm tedbirlerin en üst düzeyde tutularak eğitim verilmesi kararlaştırılmıştı.

Başkan Günel, inşa edilecek AKUT merkezi için çalışmalarını hızlandırdı. AKUT Kuşadası Ekip Lideri Sıtkı Tağmaç Saraçoğlu ile birlikte lojistik ve eğitim merkezini donanımlı bir hale getirmek için Bodrum Konacık'taki AKUT merkezine ziyarette bulunan Başkan Günel izlenimlerini paylaştı.

"KISA SÜRE İÇERİSİNDE YAPACAĞIZ"

Bodrum AKUT Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Günel; “Buradaki AKUT Merkezini Bodrum Belediyesi ve birçok hayırsever iş adamı işbirliği ile gerçekleştirmişler. 256 metrekare kapalı alan toplamda da iki buçuk dönümlük bir alana oturuyor. Kuşadası’nda da buna benzer bir alan yapacağız kısa süre içerisinde” dedi.

“İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Tam donanımlı merkezleri inceleyerek Kuşadası’na da benzerini inşa etmek istediklerini kaydeden Başkan Günel, “Biz yapılmış iyi olan merkezleri görelim ve Kuşadası’nda da iyi bir örnek hayata geçirelim istiyoruz. AKUT gibi birçok sivil toplum örgütü arama kurtarma ekibi, bu tip ülkemizin yaşadığı ya da başka ülkelerin yaşadığı facialarda görev alıyorlar gönüllü bir şekilde ve çok önemli işler yapıyorlar. Can kurtarıyorlar. AKUT da bunların en başında gelen bir sivil toplum örgütü. Birlikte iş birliği yapacağız. Yaşadığımız büyük depremden sonra artık hiç zaman kaybetmeden istiyoruz ki Kuşadası’nda da çok ciddi bir arama kurtarma merkezi olsun” ifadelerini kullandı.

hhhhhd

"KUŞADASI OLARAK HAZIR OLACAZ”

Kuşadası belediyesinin çalışanları arasından 150 gönüllü başvuru geldiğini dile getiren Başkan Günel, “AKUT ekiplerimiz Tağmaç başkanın başkanlığında nasıl bir eğitim planlaması yapılacak onun çalışacaklar ve önce kendi bünyemizden sonra Kuşadası’ndan gönüllüler olmak üzere arama kurtarma timini büyüteceğiz. Biz herhangi bir faciaya olabildiğince Kuşadası olarak hazır olacağız inşallah” diye konuştu.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ