HABER: AYŞE YILMAZ

Kuşadası AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe'nin açıklamaları siyasi tansiyonu yükseltti. A Haber aracılığı ile yapılan haberlere ve iftira politikasına dayalı siyasete tepki gösteren Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, seçimler yaklaşırken AKP kanadında korkunun çoğaldığını, planlı algı operasyonlarının hedefine ulaşamayacağını söyledi. 

"SİYASETİ SULANDIRDILAR"

Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek,  AKP'nin ilçe başkanları nezdinde siyaseti seviyesizleştirdiğini vurgulayarak, "AKP ilçe başkanı yapıcı muhalefet anlayışında açıklamalarda bulunsa da biz de önerilerimizi ifade etsek. İlçe başkanları nezdinde siyaset iyice sulandırılmış durumda.Özellikle son dönem Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel, uyum içerisinde ilçenin kanayan birçok sorununa el atmış ve çözmüşlerdir. Çözmeye de devam ediyorlar. Bu uyum ve iş birliği birilerini rahatsız ediyor. Çünkü iktidar partisi ülke geneline bakıldığında seçimi kazanamayacak durumda oluğunu anladı. Bu çekememezlikle kıskançlıkla yapılan açıklamaları yapıyorlar. Kuşadası halkı neyin doğru olup olmadığını ve neyin yapılıp yapılmadığını iyi gözlemliyor. Biz CHP olarak 2 aydır sahalardayız. Ziyaretler yapıyoruz ve halk yerel olarak notunu veriyor. Vatandaş dışarıda gerçeği yüzümüze söylüyor." dedi. 

"YÜREKLERİ YETİYORSA SOKAĞA ÇIKSINLAR"

Cumhuriyet tarihinin en derin ekonomik krizinin yaşandığını hatırlatan CHP'li Gürbilek, Kuşadası AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe'ye seslenerek "sokağa çık" çağrısında bulundu. Gürbilek, "Sayın Gökçe boş işlerle uğraşacağına evine ekmek götüremeyen, intiharların çoğaldığı, asgari ücretin her geçen gün eridiği, insanların geçim sıkıntısını Cumhuriyet tarihinin en üst seviyede yaşadığı bir süreçte; eğer alınları aksa, vatandaş içine çıkabiliyorlarsa şöyle bir gezsinler, vatandaşı dinlesinler. Eğer yürekleri yetiyorsa. Bizim alnımız ak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’in ve ilçe örgütümüzün alnı ak. Gururla ve onurla vatandaşın içine çıkabiliyoruz. Sayın Gökçe Kuşadası’nda siyasetin realitesini görmek istiyorsa, algı ve yalan haberlerle CHP’li belediyeyi karalayacağı yerde çıksın vatandaşın içine vatandaş ne diyor diye dinlesin. İlçe başkanı olarak çözebildikleri varsa çözsün biz de memnuniyet duyalım." diye konuştu. 

"GÖKÇE BALTAYI TAŞA VURDU"

Kuşadası CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, parti binasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe alışkanlık haline getirdiği üzere kentimizin çıkarlarını siyasi hırs ve hezeyanlarına kurban etmeye devam etmektedir. AKP İlçe Başkanı, kurduğu milletvekili olma hayalleri ile kendisinden geçerek siyasi ahlaktan uzak ve saldırgan eylemlerine bir yenisini daha eklemiştir. Belediyemizi ve belediye başkanımızı karalamak amacıyla ‘yandaşlık’ konusunda adeta marka haline gelmiş bir TV kanalı ile bir kez daha iş birliği yapmaktan geri durmamıştır. Ancak Mustafa Gökçe bu defa baltayı taşa vurmuştur.

Her fırsatta sosyal medya hesaplarından belediye başkanımızı ve belediye çalışanlarımızı yerel ve bölgesel basın mensuplarını organize etmekle, basını çeteleşmekle ve kalemşörlükle suçlayan Mustafa Gökçe bugün sobelenmiştir.Dün öğlen saatlerinde yalan ve iftiraya dayalı haberlerle kamuoyu nezdinde hiçbir saygınlığı bulunmayan A Haber isimli medya kuruluşunun muhabir ve kameramanını Kuşadası’na davet eden Mustafa Gökçe, Kuşadası Belediyesi aleyhinde gerçek dışı içeriklerle yapılan haberi organize etmiştir. İşte buradaki görüntülerde belediye binası önünde muhabir heyecanlı bir şekilde telefon görüşmesi yaparak talimatlar alıyor. İddiaya göre talimatlar bizzat AKP İlçe Başkanı tarafından veriliyor.

"İFTİRACI ZİHNİYET KENDİSİNİ ELE VERİYOR"

Sonra aynı ekip yeni belediye hizmet binası önüne giderek burada anonslu çekim yapıyor. Ne diyor muhabir arkadaş “8 tutuklu…” Muhabir arkadaşımız burada emir kulu. Kendisine ne söyleniyorsa ekmek parası için yapmak zorunda… Ama bu yalan açıklama ile iftiracı zihniyet kendisini ele veriyor. Soruşturma kapsamında eski fen işleri müdürü ile yine bir fen işleri çalışanı tahliye edilmiş olmasına rağmen bundan hiç söz edilmiyor. Ancak biz bu tavrı ve tarzı geçmişten tanımakta ve bu duruma şaşırmamaktayız. Çünkü soruşturma kapsamında henüz şahıslar ifade verirken benzer şekilde tutuklandıklarını belirten paylaşımlar yapan da bizzat hadsiz bir cesaret içerisinde olan Mustafa Gökçe’dir. Sayın Gökçe tüm bunlarla da yetinmeyerek her zaman olduğu gibi aynı mikrofon ve kameraya bizzat açıklama yapmaktan da çekinmemiştir.

"AKP'Lİ GÖKÇE KENDİSİNİ DEŞİFRE ETTİ"

Ancak Sayın Gökçe bu defa deşifre olmuş; başka bir deyişle bizleri hiç yormadan kendi kendisini deşifre etmiştir. “Basın çetesi” ve benzeri sözleri dilinden düşürmeyen AKP İlçe Başkanının yerel, bölgesel ve ulusal basın düzeyinde nasıl bir çeteleşme içerisinde olduğu ayan beyan ortaya çıkmıştır. Tüm bunları da mensubu olduğu iktidar partisinin içinde bulunduğu siyasi korku ve paniğin etkisi ile yaptığı tarafımızdan net bir biçimde bilinmektedir. Ancak Sayın Gökçe tünelin sonunun göründüğünü ve korkunun ecele faydası olmadığını unutmamalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iftira ve yalana dayalı ahlaksız girişimler kimseye bir şey kazandırmayacaktır.

"TİMSAH GÖZYAŞLARINI İNANDIRICILIĞINI YİTİRDİ"

Bu süreçte en ilginç olan nokta ise Sayın Gökçe’nin timsah gözyaşları dökerek Kuşadası’nın isminin olumsuz hadiselerle anılmış olmasından dolayı üzüntü duyduğunu dile getirmesidir. Ancak bu duruma vesile olan bizzat kendisidir. Kendisinin ve ağababalarının yazdığı senaryonun hem yazarı hem oyuncusu olan AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, kamuoyu nezdinde samimiyetini ve inandırıcılığını yitirmiştir.

Sayın Gökçe! Kuşadalıların bu tip karalama kampanyalarına itibar etmeyeceğini ve hepinizin sandığa gömüleceğini bilmenin telaşınızı arttırdığının farkındayız. Ancak ne yaparsanız yapın, gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak, sizler ve sahip olduğunuz zihniyet siyasi tarihimizin çöplüğünde yerini alacaktır."