Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü Pera Organizasyon ve Düğün Merkezinde düzenlediği 'Genişletilmiş Örgüt Toplantısı'nda genel seçim çalışmaları ve yerel yönetim çalışmalarının değerlendirilmesi yapıldı.  Toplantıya, CHP Aydın İl Genel Sekreteri Okan Kılıç, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve partililer katıldı. 

Genişletilmiş Örgüt Toplantısında divan başkanlığına CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, divan başkan yardımcılığına CHP Kuşadası İlçe Sekreteri Hatice Betül Bulan, divan yazmanlığına CHP İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Gamze Özdoğan Uncu, yönetim kurulu üyeleri Enver Tütüncü ve Serhan Cellat seçildi.

“ŞU AN OTURACAĞIMIZ HİÇBİR KOLTUK
 CHP İKTİDARINDAN ÖNEMLİ OLAMAZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Aydın İl Genel Sekreteri Okan Kılıç, danışma gruplarının önemine değinerek, “Danışma gruplarını önemsiyoruz. Çünkü danışma grupları partimizin sorunlarının konuşulduğu, dilek ve temennilerimizin partimizin yönetim kurulu organlarına iletildiği ve geleceğimize ışık tutan oluşumlarımızdır.  2019 yerel seçimlerinden sonra sizlerle bir kez daha buluşmuştum. Bugünde aynı mutluluğu paylaşıyorum. Benim gözümde Kuşadası örgütümüz Aydın’ımızın gözbebeğidir. Ne zaman dara düşsek ihtiyacımız olsa Kuşadası örgütü kapılarını açıyor. Teşekkür ediyorum. Her seçim öncesi büyüklerimiz bize şunu söyledi; bu seçim çok önemli çalışmamız lazım. Benim inancım şudur ki; otobandan sonraki son çıkış budur. Birbirimize en çok inanmamız gereken ve omuz vermemiz gereken seçim budur. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen ucube rejimden sonra yaşadıklarımız ortadadır. Şu an oturacağımız hiçbir koltuk CHP iktidarından önemli olamaz. CHP siyasal hayatına devam eden bir parti değildir sadece; CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin teminatıdır. Gelecek kuşaklara aktarılması için yüce bir onurdur” dedi. 

“AKP KABUSUNDAN KURTULMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

2023 seçimlerinde hedefin iktidar olduğunu vurgulayan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, örgüt olarak çalışmalara tüm inançları ile devam ettiklerini söyledi. Seçim çalışmasını planlı bir şekilde sürdüklerini kaydeden Gürbilek, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve parti merkezimizin öngördüğü çalışmaları titizlikle uygulayıp çalışacağız. Seçim çalışmalarımızı çıtamızı yükselterek yapacağız. Çalışmadan üretmeden bir şey olmuyor. Partimiz Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde AKP kabusundan kurtulmak için ülkeyi demokrasi ile taçlandırmak için halkın iktidarını kurmak için uzun zamandır mücadele ediyorlar. Bize düşen büyük görevler var. Genel başkanımızın öngördüğü çalışmaları titizlikle ilçemizde uygulayıp çalışıyoruz. Seçim Koordinasyon Planlama Kurulu kurduk. Her hafta toplantılar yapıldı, planlamalar yapıldı. CHP Kuşadası İlçe Örgütü olarak sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadık. Mahalle mahalle çalışmalarımıza başladık ve devam ediyoruz” diye konuştu. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Gürbilek, konuşmasının ardından Seçim İzleme ve Koordinasyon Kurulunun saha çalışmaları planının sunumunu yaptı. 

“GÜN BİRLİK OLMA ZAMANI
EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ALANLARDAYIZ”

Konuşmasına vatandaşların yaşadığı yaşam sıkıntılarını anlatarak başlayan CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı şöyle konuştu; “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Vatandaşlarımız ısınma, barına ve beslenme gibi en temel ihtiyaçları karşılayamaz duruma getirildi. Çiftçilerimiz artan maliyetler nedeni ile ürünlerini alamaz oldu. Esnafımız kirasını ve vergisini ödeyemez oldu. İşsizlerin oranı rekor seviyeye geldi. Bu durum en çok biz kadınları ve çocukları etkiliyor. Çocuklarımızın geleceği meçhul, gençlerimiz umutsuz ve karamsar, bizlere çok fazla görev düşmektedir. Bu nedenle örgütümüzün her birimi ile birlikte ülkeyi ayağa kaldırmalıyız. Biz kadınlar bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. İnandığımız hedefler ve idealler uğruna bıkmadan usanmadan daha çok çalışacağız. İnanıyorum ki bundan sonra ben değil biz olarak el ele gönül gönüle alanlardayız. Gün birlik olma zamanı, gün ben değil biz olma zamanı. Kadına şiddet ve cinayetler son bulsun diyoruz. Çocuk gelinler olmasın, çocukluklarını doyasıya yaşasınlar. Altı yaşındaki çocuğun cinsel istismara mal edenleri lanetliyorum. Tarikatlar kapatılmalı. Haksızlığa yolsuzluğa yoksulluğa yeter diyoruz.”

“GENÇLİK OALRAK ÜLKEMİZE HİZMET EDİYORUZ”

CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Mutlu da gençliğe sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek “Gençlik olarak ülkemize hizmet ediyoruz. Bu ülke şu anda bizim hayallerimizi sömürmek üzere kurulmuş durumda. Diktatörlük olan ülkelerdeki gibi gençliği birer iş gücüne çevirmek istiyorlar. Ucuz iş gücü ülkesi yapmak istiyorlar ancak gençlik buna izin vermeyecek” dedi.

BAŞKAN ÖMER GÜNEL; “CHP’Lİ BELEDİYELER TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 52’SİNE HİZMET EDİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı İkinci Yüzyıl Vizyonu ışığında  iktidara giden yolda birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışmaya hazır olduklarını, il ve ilçe örgütünün heyecanına ve çalışmasına gönülden güvendiğini anlatan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Görüyorum ki CHP’nin göz bebeği Kuşadası İlçe Örgütü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ile sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıl Vizyonuna çoktan hazır. Ben de hem İkinci Yüzyıl  hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet vizyonuna hem de ikinci döneme hazırım. Asında biz hiç durmadık. Kuşadası ilçe örgütü ve Kuşadası Belediye yönetimi ne kriz dedi ne pandemi dedi ne de deprem dedi. Hiçbir bahane arkasına sığınmadan çalıştı. İktidara geldiğimizde daha çok çalışacağız. 2019 yılında yerel yönetimler seçimleri sonucunda Cumuriyet Halk Parti’li belediyeler şu an Türkiye nüfusunun yüzde 52’sinden fazlasına hizmet veriyor. Bugün Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin hizmetlerine tanıklık ediliyor. Görev aldığımız ilk günden bu yana neyi üstlendiğimizi bilerek iktidara giden yolun bizim hizmetlerimizden geçtiğini çok iyi idrak ederek canla başla çalışıyoruz “dedi. 

“BU SEÇİMİN MOTİVASYONU MİLLET İTTİFAKI’NIN İKTİDAR OLMASIDIR”

2023 seçim çalışmalarına ekibi ile birlikte inanarak gece gündüz çalıştıklarını kaydeden başkan Ömer Günel, konuşmasına şöyle devam etti;” 2023’te aslında ortaya koyduğumuz hizmet vizyonun en üstünü görmeye başlayacaksınız. Siyaset yaşantısını zaman zaman insanı moral bozukluğuna dönüşebiliyor. Siyasette geçirdiğim zaman ve örgütten aldığım güçle kulağımın birisini ve gözümün birisini kapatarak bildiğim yolda hizmet yolculuğuna ekibim ile devam ediyorum. Bizim için ileri sürülen iftiralar, bize atılan çamurlar var; bunları yapanlar hepsinin altında kalacaklar dedim, altında kalmaya başladılar. Çünkü benim bir sözüm var, hizmet borcum var. Burada olmamızın yegane görevi, hizmet borcumuzu yerine getirmektir. 3.5 yılda hizmetlerimizin nasıl yapılabildiğini nasıl yapılabileceğini, sorunların kurumlarla istişare halinde olunarak nasıl çözülebileceğini gördük. Bizler değiştiremeyeceğimiz, değiştirme yetkisi bizde olmayan konuları kabullenmek zorundayız. Örgütlü siyaset gönüllü esarettir ya örgüte inanacağız ya da inanmayacağız. Ben de demokrasiye inanan bir arkadaşınız olarak her zaman ön seçim derim. Tabi ki de dile getireceğiz kürsülerden ve eminim ki ilimizde genel merkeze iletecektir. Beklentilerimiz olmadığında ben bu örgüte küstüm demeyeceksiniz. Beklentileriniz olmadığında da çalışıyorsanız partilisiniz. Partide olmak kolay partili olmak zordur. Partinin iktidarı için emek verenler partilidir; işte onlar da sizlerseniz. Bu seçimin motivasyonunu ön seçimden alacak kadar kolay bir seçim değildir. Bir motivasyon aracı arıyorsanız o Millet İttifakı’nın iktidarı olmalıdır. Bizim başka bir motivasyona ihtiyacımız yok. Cumhuriyet Halk Partisi uzun zamandır ilk defa iktidara bu kadar yakındır. Ortaya koyduğu İkinci Yüzyıl Vizyonu ile Türkiye’nin sorunlarına bu kadar net çözüm ortaya koymuştur. Bize bundan sonra düşen görev genel başkanımızın ortaya koyduğu vizyonu kapı kapı gezip amasız anlatmaktır. Bugün herkesin canını dişine takıp iktidar için mücadele etme zamanıdır. Bunun için fazla zaman yok 5 ay var. Türkiye tarihinin en önemli seçiminde her şeye kulaklarınızı gözlerinizi kapatın genel başkanımızın ortaya koyduğu vizyon için gece gündüz çalışalım. Ben buna varım. “