HABER: AYŞE YILMAZ

İzmir’de yaşayan M.H. isimli vatandaş ailesi ile birlikte Kuşadası’nda bulunan Arya Bungalov'dan tatil için kiralama yapmak istedi. Sosyal medya üzerinden iletişim kuran ve sonrasında telefonla konuşan M.H., ödemesini İBAN ile gerçekleştirdi. Ödemenin ardından konum isteyen M.H., İzmir – Kuşadası arasındaki mesafeyi haritalardan teyit etmek istedi ancak beklemediği bir tablo ile karşılaştı.

Whatsapp Image 2024 05 18 At 11.55.33 Am            Whatsapp Image 2024 05 18 At 11.55.34 Am            Whatsapp Image 2024 05 18 At 5.09.41 Pm

PROFESYONEL “ARYA” DOLANDIRICILIĞI İDDİASI

İddiaya göre Arya Bungalov tarafından gönderilen adresin ıssız bir arsada olduğunu gören M.H. işletmeyi teyit etmek için çevresindeki otelleri ve işletmeleri aradı. “Sizde mi dolandırıldınız” cevabı ile büyük bir hayal kırıklığına uğrayan M.H., Arya Bungalov İşletmesinin Kuşadası Belediyesinin işletmelerinden “Arya Turistik Tesisleri” ile benzer isimde olmasından dolayı bilgi almak istedi. Belediye personelleri ile yaptığı görüşmede işletmenin gerçekliği konusunda bilgi alamayan M.H., bunun üzerine şikayetçi olmak üzere karakola gitti ve son kez işletme sahiplerini arayarak para iadesini istedi.

Telefonlarının ve sosyal medya hesaplarının engellendiğini, hiçbir şekilde iletişim kuramadıklarını söyleyen M.H., dolandırıcı olduklarını iddia ettiği Arya Bungalov işletmesi hakkında, yasal işlemleri başlatacağını belirtti.

“BİR GÜNLÜK TATİL YAPMAK İSTERKEN DOLANDIRILDIM”

Ödemenin ardından gönderilen konumun sahte olduğunu ve büyük bir güvenlik sorunu oluşturduğunu kaydeden M.H., yetkililere seslenerek , “Ben ailemle bir günlük tatil yapmak istedim ancak dakikalar içerisinde dolandırıldım. Sosyal medya hesapları, web siteleri ve WhatsApp hatlarından profesyonel bir şekilde iletişim kuruyorlar ancak ödemeyi aldıktan sonra asla iletişim sağlayamıyorsunuz. İşletmenin ruhsatı var mı yok mu konusunda ise Kuşadası Belediyesi’nden de tek bir bilgi alamadım. İşletmenin gerçekliği acilen denetlenmelidir.” dedi.

Whatsapp Image 2024 05 18 At 11.55.34 Am (1)

Editör: Ayşe Yılmaz