HABER: AYŞE YILMAZ

Deprem ile ilgili en hızlı harekete geçen belediyelerin başında gelen Kuşadası Belediyesi, mart ayı meclis toplantısında aldığı kararlarla kaçak yapılaşmaya geçit vermeyeceğini bir kez daha gösterdi. Deprem kuşağında olan Kuşadası’nda tedbirlerin en üst düzeye çıkartıldığını söyleyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, her konuşmasında gündeme getirdiği İmar Barışı’ndan vazgeçilmesi gerektiğini bir kez daha söyledi.

WhatsApp Image 2023-03-01 at 17.03.31 (2)

İMARA AYKIRI BİNALAR HEMEN YIKILACAK

Kuşadası belediyesi bünyesinde Yıkım İşleri Müdürlüğü kurduklarını ve bu birimin kentte önemli bir çalışmaya imza atacaklarını kaydeden başkan Ömer Günel, “Kuşadası’nın olası depremlere karşı daha güvenli hale getirilmesi için hızlı bir şekilde çalışmak adına bu müdürlüğümüzü kuruyoruz. Yıkımları organize bir şekilde gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki zamanda sismik izolatör gündeme gelecek yine. Ekiplerimiz, kiriş, kolon kesenlerle ilgili istisnasız bir şekilde denetlemeye başladılar. Depremle ilgili en hızlı harekete geçen belediyelerden birisiyiz. Depremle ilgili önlem alma kararı içinde, yetki alanımda olan kararlar ile ilgili her şeyi yapıyoruz. Yapı Ruhsatlarının verilmesini de bekleteceğiz. Kuşadası Belediyesi deprem ile ilgili önlemini maksimum düzeyde alacak ve bundan sonraki yoluna bu şekilde devam edecek. Yıkım İşleri Müdürlüğü de özellikle riskli bina, imara aykırı gibi konularda spesifik görev yapacak ve yıkımları geciktirmeden yapacak. En eski yıkım kararı alınanları yıkmaya çalıştık. Yılda yaklaşık 250 yıkım gerçekleştiriliyor. En son yapılan imara aykırı binaları da hemen yıkma kararı alıyoruz” dedi.  

ömer günel

KUŞADASI’NDA YAPI KAYIT BELGELERİ DURDURULDU

Kuşadası’ndaki bütün yapıların imara uygunluk kontrolleri sağlanana kadar Yapı Kayıt Belgelerinin durdurulduğunu söyleyen Başkan Ömer Günel, “Bizim bu düzenimizi maalesef imar barışı bozdu. Yapı Kayıt Belgesi alma umuduyla bekleyen herkes kaçak inşaatlar noktasında yıkıma gittiğimizde araya birilerini sokmaya çalıştı. Bu deprem felaketinden sonra imar barışı konusu gündemden tamamen çıkar ve imara aykırılık üç kuruş para ödeyerek yasal hale getirilmez. Bu konunun ne anlama geldiğini 40 binden insanımız kaybederek öğrendiğimizi düşünüyorum. Bu nedenle Yıkım İşleri Müdürlüğünü kurarak, imara aykırı yapıların hiç birine geçit vermeme niyetindeyiz” diye konuştu.