HABER: TUĞBA AYDIN

Bilirkişi heyeti Latmos'un kalbindeki maden ocağı için inceleme yapacak Bilirkişi heyeti Latmos'un kalbindeki maden ocağı için inceleme yapacak

Aydın ve Muğla il sınırları içinde yer alan ve antik adı Latmos olan bölge koruma altına alındı.
Müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, bölgede tahribata yol açacak çalışmalara hiçbir şekilde izin verilmeyeceğini açıkladı. 
Özmen yaptığı açıklamada, "Bölgenin Aydın il sınırları dahilindeki alanları üzerinde M.Ö. 8 bin yıl geçmişe sahip 250’nin üzerindeki prehistorik döneme ait kaya resimleri ile Roma ve Bizans dönemlerine kadar uzanan tarihi geçmişe sahip çoğrafyada yer alan Bizans sınır işaretleri, demirci işlikleri, Arkeolojik yerleşim alanları, manastır, şapeller ve tapınak yapıları, kaya mezarları, kaleler, kuyu yapıları, kovanlıklar ve Antik yollardan oluşan korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı alanları bulunmaktadır. Tescilli alanların korunmasına esas olmak üzere Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 05.11.1999 tarih ve 658 sayılı ilke kararının I. Derece Arkeolojik Sitlere ilişkin belirlenen koruma ve kullanma koşullarına uyulması konusunda ilgili kurumlara gerekli yazılı bildirimler de yapılmaktadır. Bu kapsamda tescilli alanlarda muhtemel herhangi bir kültür varlığı tahribatı, taş ocağı çalışması ve maden sahası çalışması da söz konusu olmayacaktır. Latmos Bölgesinin koruma altına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğba Aydın