HABER: TUĞBA AYDIN

Uzun yıllardır vahşi madencilik faaliyetleri altında yok olmanın eşiğine gelen Beşparmak Dağları'nda yeni bir maden ocağı projesi için çalışma başlatıldı. Antik adıyla Latmos olarak bilinen ve 8 bin yıllık tarihiyle eşi ve benzeri olmayan bölgede cuma günü çalışma başlatılacağı öğrenildi. 

Çörlenasarı Kalesi olarak bilinen antik yapının bulunduğu bölgede maden ocağının başlaması halinde binlerce yıllık tarihi miras ve doğal yaşam yok olacak. 

"BENİ ARADILAR"

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Bağarcık Mahalle Muhtarı Ekrem Hazar'dan edinilen bilgilere göre, Cuma günü şirketin bölgede çalışma yapacağı öğrenildi. Mahalle sakinlerinin maden ocağı istemediğini belirten Hazar, " Maden ocağı bizim mahallemizin sınırları içinde yer alıyor ama arazi sahipleri Milas'tan. Bizim mahalle halkı olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Şirket yetkileri beni aradı bakanlıktan izin aldıklarını ve bütün izinlerinin tamamlandığını söylediler" dedi. 

Çevreciler Latmos'ta keşif yapan heyete bilgi verdi Çevreciler Latmos'ta keşif yapan heyete bilgi verdi

"LATMOS'UN KALBİNİ MADENLE DEŞMEK İSTİYORLAR"

Latmos'un korunması için çağrıda bulunan çevre savunucusu ve Arkeolog Selahattin Aydın, "Latmos'un kalbini yine madenle deşmek istiyorlar. Çörlenasar Kalesi'nin dibi, Sarıçay'ı besleyen derenin ağzı, arıların yuvası, fıstık çamları, tarım arazileri ve daha sayacağımız pek çok şey. Latmos'un sesi olun lütfen" ifadelerini kullandı.